2017. márc. 28.

A két kicsi

Közben még adós maradtam azzal, hogy nem meséltem el, milyen is volt Erik első meccse. Amit rögtön idegenben játszott, rögtön végig is játszotta mind a 90 percet. Azt meglepve vettem tudomásul, hogy védőként szerepel, ráadásul a bal oldalon. Nem értek a focihoz, de Eriket ismerve, meg ahogy láttam már egyszer-kétszer focizni, szerintem sokkal inkább jó támadó játékban, mint védekezésben, és a testalkata is olyan, ami igencsak megfelelne ide. De mindegy, mert ugye mondtam, hogy én nem értek a focihoz.
A meccsen erősen érezhető volt, hogy egyrészt vasárnap délelőtt van, másrészt ez az első tavaszi forduló meccs, meg még ugye óraállítás is volt. Erik és az ő csapata cseppet sem volt összhangban, de azért lelkesen játszottak mindannyian. :) Jó élmény volt látni őt játszani, nekem messze kimagaslott a többiek közül minden tekintetben.


Az külön megér egy misét, hogy vannak szülők, akik egy ilyen U16-os meccset is úgy néznek, mintha a vb döntő lenne éppen, mindenki hatalmas szakértő, és nem átallanak felnőtt ember létükre lenyomorultazni egy gyereket csak azért, mert épp nem úgy játszott, ahogy ők elképzelték (például mert szerelte az ő gyereküket). Elképesztő.


Roland pedig tegnap abszolút mentesen mindenféle szülői segítségtől részt vett az iskola angol szépkiejtési versenyén. Amiről úgy értesültünk, hogy felhívott az egyik tanárnő, hogy ne aggódjunk, a gyerek azért nincs még otthon, mert ott van az iskolában a versenyen. (mondjuk épp nem aggódtunk, mert mi meg dolgozunk, így aztán fel sem tűnt, hogy még nincs otthon) Na de aztán később hazatelefonáltunk Eriknek, hogy megtudjuk, megérkezett e már az öccse. Aki elmondta, hogy igen, hazaért, és megnyerte az angol versenyt. :) Azt amúgy tudtam róla, hogy Patrikéhoz nagyon hasonló a nyelvérzéke. :) Nagyon büszke vagyok rá. Ma azt is elújságolta este, hogy az övé lett a legjobb angol tz, amit írtak, és hogy szaktanári dicséretet fog kapni a verseny miatt. (azt csak így zárójelben merem leírni, hogy az jutott eszembe, remélem, hogy az a tanárnő, aki év elején annyira szörnyűnek találta őt, hogy inkább tanárt váltottunk most megvakarta a fejét, és bánja, hogy nem maradt az ő tanítványa)
A nagy pedig eközben Londonban jár, ma épp a Madame Tussaud panoptikumban, ami elmondása szerint k**va jó volt, ez volt eddig a legeslegjobb minden program közül. (azért kíváncsi vagyok rá, hogy vajon Disneyland felülírja e majd?)

7 megjegyzés:

  1. Úgy hidd el, Dius, hogy vannak szülők, akik az U7-U9-es meccset is úgy néznek, mintha az életük múlna rajta, és szidják a gyereket a korlát mellől, hogy "mit bénázol, rúgd már be!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, emlékszem még, amikor Patrik játszott ilyen kicsiként. Csak azt hittem, hogy azóta történt már nem egyedfejlődés. :D

      Törlés
  2. A szülők ilyenek, mármint némelyikl. Láttam én már szakosztályos úszóversenyt (baromi nagy volt a tét) ahol az apuka nagyon jól adta Hosszú Katinka férjét szurkolásban. :))
    Popianyu

    VálaszTörlés
  3. Lemaradt: 90 perces nekik is a meccs? Valahogy azt gondoltam, nekik rövidebb a játékidő....

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok mindhárom fiúnak!

    VálaszTörlés