2017. márc. 19.

Egy kulcsot találtam magamhoz

Azt hiszem, most, hogy már jó alaposan körülnéztem belül önmagamban (és nem minden tetszik, amit találtam) megállapíthatom, hogy az én jó működésemhez elengedhetetlenül szükségesek a feladatok. Abból sem elég egyszerre egy, mert mindig kell egy azonnal végrehajtandó, egy olyan, amin lehet gondolkodni, és egy olyan, ami sok-sok időt és energiaráfordítást igényel.
Ez itt most a legnagyobb baj. Hogy "kevés" a feladat. (tessék ezt jól érteni) Mert hirtelen rámszakadt az az érzés, hogy minden megvan, és akkor jöhet a lazítás, az élvezkedés. Az meg nem megy, mert közben mégis mit csináljak? Hogy lehet heteket eltölteni úgy, hogy nincs semmi olyan dolog, ami plusz energiát igényel? Mert ugye energia attól lesz, hogy közben adunk is valahova. Legalábbis nálam ez így működik.
Úgyhogy most magamban gyártom a kis feladatlistáimat. A jövő hétre rögtön meg is van, mert Patrik szombaton utazik Angliába. Még kell venni egy-két dolgot neki (zoknit, pl.), gyógyszereket beszerezni, hogy tudjon vinni magával fájdalomcsillapítót. Van egy olyan feladatom is, aminek határideje van, azzal foglalkozom azért gondolatban, de még nem csíptem el a vezérfonalat. Ha az meglesz, akkor minden rendben, máris sínen lesz minden.
Közben még esik az eső, pedig a telefonomra már délután megérkezett az értesítés, hogy "Érkezik a tavasz!" Én repesve várom. :)

8 megjegyzés:

  1. Nahát, amikor írtad március 15-én, hogy egy éve ezen a napon kezdődött az építkezés, éppen arra gondoltam, hogy miután végigvittétek az egészet, és jópár hónapos kemény munka után testileg-lelkileg kimerültetek, talán ezt követően meg egy "légüres" térbe kerültetek, lehet, hogy ezt kell most feldolgoznod. Talán ezért nem (sem) találod a helyedet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínűleg pontosan így van ez, ezzel a légüres térrel.

      Törlés
  2. Megtaláltad a kulcsot, hogy "Mert hirtelen rámszakadt az az érzés, hogy minden megvan, és akkor jöhet a lazítás, az élvezkedés " - egy feladat van, mi okoz neked örömet? mi tölt(ene) fel? ami nem feladat, nem intéznivaló, nem a családért teszed, hanem magadért? könyvtár? blog? séta? valaminek az elsajátítása? sütés? olvasás? egyedül? másokkal? stb. magadnak is adhatsz energiát, miért pont azon spórolsz? sőt másból/tól is töltekezhetsz :-) :-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nem lehet, hogy simán attól jó nekem, hogy van feladatom? Emellett azért mindig vannak ilyen ú.n. "énidők", amikor blogot írok/olvasok, amikor a kádban olvasok, amikor bevonulok a hálóba, és elnyúlok az ágyon egy fél órára.

      Törlés
    2. nem kötözködni akartam :-) próbáltam arra rámutatni, hogyha nincs feladat, nem biztos, hogy feladatot kell találni/kitalálni, hanem lehet élvezni is a felszabadult időt

      Törlés
    3. Nem is kötözködèsnek vettem. Komolyan gondoltam a kèrdèst. Ez kóros vajon? (màrmint hogy ettől jó nekem)

      Törlés
    4. féltem, hogy félreérthető; nem kóros, csak talán könnyebb lenne neked is az élet, ha nem csak feladatokban gondolkodnál(mi lesz ha elfogynak a feladatok?)...de ez is csak egy nézőpont, nézhetjük sokféleképpen.... és az a szép, hogy úgy is, hogy ha téged ez boldogít, akkor csináld így :-*

      Törlés
  3. Barna azt mondta nekem, hogy kapcsoljam ki a coach-gombomat.

    VálaszTörlés