2017. jan. 18.

Mi van, ha tényleg?

Volt idő, amikor még másképp gondolkodtam egy csomó mindenről. Valószínűleg azért, mert sokkal fiatalabb, és gondtalanabb voltam, egész más dolgokra figyeltem oda, és más dolgokra figyeltem fel, mint most.
Egész más, amit most gondolok az oktatásról, mint pl. tizenegy évvel ezelőtt, amikor az első gyerekem iskolás lett. Csalódott is vagyok, az igaz, de sokkal inkább azt hiszem, csak kinyílott a szemem egy csomó minden kapcsán a gyerekeim által. Rég nincs már bennem olyan, hogy bármi  jelentőséget is tulajdonítsak egy-egy jegynek, vagy bizonyítványnak, de mostanában már annyira a dorgálások, és a beírások sem hatnak rám. Valahogy azt érzem, hogy egy hülye hibás rendszer az egész, amit csak azért erőltetnek, mert senki nem látja be, hogy úgy, ahogy van, sutba kéne vágni mindent, amit eddig gondoltunk róla, és elkezdeni elölről építkezni, megfelelni a mai kor elvárásainak. Addig, amíg ez így marad nem lesz jó szerintem. Olyasmi, mintha nekem annak idején lúdtollal kellett volna megtanulnom írni, mártogatni a tintába, és figyelni, hogy ne legyen pacás semmi. Hát biztos, hogy még ma is ott ülnék, és mártogatnám, utálva az egészet.
De egész más, amit gondolok az egészségügyről is, mint sok-sok évvel ezelőtt. Akkor még szinte feltétel nélkül elhittem mindent, amit valaki olyan mondott, akinek dr. volt a neve előtt. Ma már vannak kétségeim. És nem, nem olvastam Lenkei Gábortól semmit a világon, meg nem is gyártok összeesküvés elméleteket, de mégis.. valahogy úgy érzem, mintha úgy alakult volna minden, hogy mindig több és több legyen a beteg. Mindenre kitaláltak valami pluszban bevehető szert, ma már csak náthára legalább ezerféle francot lehet kapni. Ez a rengetegféle vitamin és táplálékkiegészítő is.. hát nem tudom. Gyerekkorunkban volt az az egyféle c vitamin, aminek ha jól emlékszem, olyan 30 mg körül van a vitamintartalma, abból kaptunk napi egyet. Most meg azt is olvastam, hogy akár napi kétezer mg c-vitaminra is szükségünk van. Hogy lett alig harminc év alatt abból a harmincból kétezer? Nem korcsosultunk ennyit szerintem.
De aztán az ilyen dolgok kapcsán eszembe jutnak mégis azok az elméletek, hogy mi van akkor, ha tényleg igazak azok a gondolatok, amiket az összesküvés-elmélet gyártók hangoztatnak? Hogy mindez direkt van, mert ebben a világban klasszikus háborúra már nemigen van lehetőség, ámde túl vagyunk népesedve, és hát hmmm.. valahogy meg kell oldani, hogy majd még x idő múlva is legyen elég víz, élelem, ilyesmi? Aztán ezeket a gondolatokat gyorsan el is hessegetem, mert félelmetes még akár felszínesen is belegondolni.

9 megjegyzés:

  1. Úgy rémlik Szent-Györgyi Albert erősen hitte, hogy napi 1000 mg szükéges a c vitaminból. Ő ennek sokszorosát fogyasztotta. Télen szedjük,hébe-hóba....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt olvastam valahol, hogy idősebb korában már 8-9000 mg-ot szedett naponta. Szerintem vitamint érdemes szedni, mert az ételek tápanyaga már nem olyan magas.

      Törlés
    2. Igy van.Elég sokáig élt... :-)
      Egyetértek.

      Törlés
  2. Lehet, ( nem tudom) hogy napi 2000 mg c-vitaminra szükségünk, de nem tabletta formájában. A természetes c-vitamint egészen másképp, és sokkal hatékonyabban, testkímélőbben tudja hasznosítani a szervezet, mint a mesterségest, ami csak pótlásra való. Mi nem szedünk semmilyen multicuccot, a gyerekek is csak napi egyszer Béres-cseppet és mellé 100 mg c-vitamint. azt is csak télen. Csak hát a narancsból sokkal kevesebb ember tud meggazdagodni, mint a gyógyszeriparból... no de ez már összeesküvés-elmélet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk sincs multicucc sem, meg más sem. Még c vitamint sem szedünk pluszban, mi a narancsból meggazdagodókat támogatjuk erőteljesen. :D

      Törlés
  3. A sulival kapcsolatban totál úgy gondolom mint te és fáj, hogy a gyerekeink szenvednek tőle, de többek nem sokkal lesznek... gyógszeripar, azt is úgy, tényleg eg ysima "megfázásos" azaz vírusos torokfájás-orrfolyás-köhögésra 8 féle cuccot kap a gyerek legalább és egy heti otthonlétet, a mi időnkben meg max maripen vagy sumetrolim volt és lázcsillapító meg c vitamin és mégis megmaradtunk.

    VálaszTörlés
  4. Tényleg, Eriknek milyen sulikat írtok be?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első helyen gazdasági informatikus szakgimnázium, második és harmadik helyen vendéglátásszervező szakgimnázium (a második helyen lévő elvileg turisztikai vonal is, a harmadik helyen lévő csak "sima" vendéglős), negyedik helyen vendéglátóipari szakközépiskola, és ötödik helyen kereskedő szakközépiskola. Igazából semmi más nem célja, csak megszerezni az érettségit, és majd dolgozni. A közeli iskolák közül válogattunk épp emiatt.. aztán majd meglátjuk, mit hoz az élet. :)

      Törlés
  5. Hajrá Eriknek, remélem sikerül minden úgy ahogy szeretnétek!

    VálaszTörlés