2017. jan. 1.

Első nap az idén

Ezt ma kaptam egy számomra nagyon kedves embertől. Gondolom nem bánja, ha megosztom veletek is. Már csak azért is, mert én azóta többször is "elkattogtam" rajta, biztos, hogy lesznek így mások is. (azt meg zárójelben jegyzem meg ennek a nagyon kedves embernek, hogy azért az tök jó, hogy úgy zártuk a tavalyi évet, hogy beszéltünk telefonon, és úgy kezdtük az ideit, hogy több üzenetet is váltottunk ma.. jó év lesz ez..)
Még mielőtt idemásolom, azért elmondom, hogy ha olyan lesz az egész évünk, mint a mai nap volt, akkor rendben lesz minden. Az ebédet közösen főztük Balázzsal.. ami egy kicsit nagyképű megfogalmazás részemről, mert a főzést ő csinálta, én csak kibiceltem ott a konyhában. :D Ettünk lencselevest, ettünk utána malacsültet, mondhatjuk, hogy mindent elkövettünk, hogy gazdagság is legyen, meg szerencse is. Ebéd után megnéztük az újévi koncert még hátralévő részét, aztán tévéztünk, kutyáztunk, közben azért kisikáltam a sütőt, mostam, stb. stb. Úgyhogy összegezve, tevékeny és abszolút harmonikus évünk lesz. (legyen így, nem bánom)

Telefonhívás érkezik Istenhez: - Halló, jó napot kívánok! Beszélhetnék Istennel? - Jó napot! Kapcsolom! ------------------------------------------------------- - Jó napot, Lelkem! Figyelmesen hallgatlak! - Uram, előttünk az Új Év! Kérlek, teljesítsd a kívánságaimat! - Természetesen, mindent, amit kérsz! De előtte kapcsolom neked a kívánságokat teljesítő osztályt, igyekezz megérteni, milyen hibákat követtél el a múltban! … Gépi hang a telefonban: „Kérem, várjon... azonnal kapcsolunk téged a kívánság osztály ügyfélszolgálatosával” …Várom…. - Üdvözlöm! Mit szeretne megtudni? - Jó napot kívánok! Engem az Úr átirányított önökhöz és mondta, mielőtt új kívánságaim teljesítését kérném, jó lenne meghallgatnom az előzőeket. - Értem, egy pillanat…. Megvan! Lelke minden kívánsága. Hallgatja? - Igen, figyelem! - Kezdjük a múlt évvel: 1. Unom már ezt a munkát! (teljesítve: „ez a munka megunva!”) 2. A férjem nem figyelmes velem! (teljesítve: „nem figyel!”) 3. Jaj, csak egy kevés pénzt kérek! (teljesítve: „pénzt – keveset!”) 4. A barátnőim hülyék! (teljesítve: „hülye barátnők!”) 5. Bármilyen kis lakás is jó lenne! (teljesítve: „a 10. emeleten a tető alatt, a tető beázik. Kértél: „bármilyent”!) 6. Ha lenne egy kis autóm! (teljesítve: van egy 20 éves kis Polski autód) 7. Jó lenne már szabadságra menni, bárhová, csak menni! (teljesítve: az anyóshoz a telekre, épp most szüksége van munkaerőre) 8. Senki sem ajándékoz nekem virágot! (teljesítve: nem ajándékoz!) - Folytassam? Itt kb. egy évre való olvasni való van! - Nem, nem, mindent megértettem! Visszakapcsolna a Teremtőhöz? ---------------------------------------------------------------- - Uram, mindent megértettem! Ezentúl minden gondolatomra odafigyelek, még a legcsekélyebbre is! Kérem, csak pozitív gondolatokat küldj nekem! Kérlek, segíts megérteni, hogy Te mindig segítesz nekem és mindent teljesítesz! És most pedig szeretném alaposan átgondolni. Hívhatlak később? … nevetés a telefonban… - Természetesen kedvesem. Amikor csak akarod! Imáidban ne panaszkodjál az Istennek, hogy neked minden rossz. Azt gondolhatja, hogy te még nem tudod, mi igazából a ROSSZ, és megmutatja neked. Mondd az Istennek, hogy nálad minden jó, és te jól érzed magad! Akkor azt fogja gondolni: „Ej-ej, kedvesem, te még nem tudod, hogy mi az igazi JÓ" - és megmutatja... (ismeretlen)

4 megjegyzés: