2017. jan. 10.

Csak kíváncsi vagyok

Most, hogy leszedtük a hétvégén a karácsonyfát, meg eltűntek az ablakdíszek, meg az a kevés díszítés is, ami jelen volt, olyan kopár és üres lett minden. Nincs túl sok "csetreszünk", mert eddig mindig menekültünk előlük, mondván, nincs hely hova tenni őket. Ráadásul emiatt jól be is épült a tudatunkba, hogy nem kellenek az ilyenek.
Nem szeretnék most mindenféle bigyókát összevásárolni, mert az nem is én lennék, meg előfordulhat, hogy pillanatnyi felindulásból olyat is megvennék, amit aztán később mégsem szeretnék eléggé, de azért szeretnék itt-ott valami szépet. Például a tálaló szekrény tetejére. Meg a még üres falakra is. A falakra polcot szerelni majdnem felesleges, ráadásul a gipszkarton falak miatt azért kissé macerás is (bár ismerjük a gipszkarton tiplit), meg minek is polc, ha nem is tudnám mivel megtölteni, meg nem is nagyon lehet rájuk súlyt pakolni.
Szóval.. ötleteket gyűjtök, hogy Ti miket tennétek ezekre a helyekre?

7 megjegyzés:

  1. épp valamelyik nap olvastam egy cikket a Karácsony utáni elpakolásról:
    http://www.urban-eve.hu/2011/01/07/karacsony-utani-romeltakaritas/

    én azt mondom, a rendrakás a legnagyobb csodatevő, szerintem nem kell "betölteni" a tárgyaktól "megüresedett" helyeket, csak át kell pakolni, rendszerezni, szelektálni, festeni a helyet...

    VálaszTörlés
  2. Csupasz falra például cserélhető, változtatható fotóösszeállítást. De csak oda, ahol ránézésre túl üresnek látjátok a nagy falfelületet (én nem szeretem, ha tele van a fal, de nálam kicsi a lakás, nem is lenne jó, ha szűkítené a teret a sok mindenféle).

    VálaszTörlés
  3. Fekete feher képek, amiket ti csinaltatatok( család kutya stb...) , össze vissza elrendezte par keretben az Ikeatol- nagyon feldobja a falat .Pici polcokra is lehet őket állítani , amit kibír a fal ( ugyancsak Ikeatol )
    De nem muszaj a képeket a falra tenni, neki támasztva a komodnak , tálalo szekrények is jol mutat egy nagyobb kép.
    Kicsi asztali lámpa a tálalon .Minél több fényforrás van a szobában , annál hangulatosabb . Az egy csillár egy álló lámpa egy nappaliban nem eleg és nem eleg bensőséges.
    Gyertyatartók sok sok égő gyertyával esténként , ablakkeretben is jol mutatnak . Egy egy viccesebb figura , nalunk van kinn Lego Volkswagen, gyerek által készített alkotások , baseball labda , egy egy szép kisváza..... A lényeg nem kell sok , egy egy darab ide oda. Ezek nagyjából a skandinav lakberendezési szokások , a lényeg a fény ( itt ugye függöny sincs , csak dekorációnak lógnak a sotetitok is ) .

    VálaszTörlés
  4. Én is fotókra vagy képekre szavaznék, viszonylag olcsón meg lehet oldani a kereteket és nem kell feltétlenül a falra tenni ezeket és Andicoppal egyetértve a gyertyák, mécsesek is ilyenek, ráadásul ezek mindegyike nem drága és könnyen cserélhető.
    Ezzel együtt én rendszeresen csinálok a nappaliba, meg ahová eszembe jut saját dekort, de nem olyasmit, ami időigényes, hanem például most a fonott, hosszúkás tartóba tettem egy lámpást, köré a kertből begyűjtött tobozokat, meg amiket fehérre festettünk még karácsony előtt :), szárított narancskarikákat szintén sk, meg pár porcelángyurmát tavalyról :). Ez egyébként elég jól kitölti a helyet, de persze lehet kisebbet is, csak a képzelet szab határt :). Szerintem nézzél körül a pinteresten, annyi jó ötletet látni ott, amit persze rendszeresen továbbgondolok vagy csak a gondolatot ülteti el a fejembe, szóval inspirációnak nagyon jó :)!

    VálaszTörlés
  5. Komódra egy szép tálban fahéjrudak, csillagánizs, szegfűbors, szárított narancskarikák.

    VálaszTörlés
  6. Tálalóra:

    -Olyan bögrék, tányérok amik szépek, különlegesek mégis ünnepnapokon lehet őket használni.
    -Borok
    -Csinos kis üvegben fűszerek. (Én pl. befőttes üvegekről szoktam leáztatni a címkét és abba teszem a fűszereket. Nem szoktam venni az ikeában sok pénzért. Itthon is fel lehet dobni egy befőttes üveget könnyen mondjuk a kupakjára ragasztasz textilt, mint nagyanyáink.)
    -Fonott kosarak

    Ide-oda:
    -Szárított növények (pl. levendulacsokor, paprikafüzér)
    -Gyertyatartók, gyertyák
    -Kosarak
    -Fényképek
    -Fűszernövények
    -Égősorok, hangulatvilágítás
    -Falinaptár

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen a tippeket, ötleteket, nagyon jók. :)

    VálaszTörlés