2017. jan. 25.

:)

Azt hiszem, azért az idén már bőven kijutott annyi a télből, hogy ha a következő tizenegy hónapban végig csak és kizárólag plusz fokok lesznek, akkor sem mondhatja senki, hogy nem fáztunk eleget. És tökmindegy a baciknak is úgy tűnik, mert lépten-nyomon egyre több betegről hallok, a kollégáim is felváltva vannak otthon, nagyjából ketten minden héten. Itt gyorsan le is kopogom, hogy nálunk mindenki jól van.
Holnap hazaérkeznek a félévi bizonyítványok. Azt hiszem, Roland lesz, aki leginkább megszeppenve fogja átnyújtani, mert ilyen jegyei még sosem voltak. Gondolkodom neki valami motivációs rendszeren, amivel mindannyian boldogulni fogunk. Nincsenek túlzó elvárásaim egyikőjükkel kapcsolatban sem, de ha tényleg építészmérnök szeretne lenni, akkor itt az ideje bizonyos dolgokat komolyabban vennie. Ez a félév jó volt tanulópénznek, talán kihevert egy csomó mindent menet közben, de most már itthon vagyunk, és minden a legnagyobb rendben. :) Egy biztos.. én nem fogom még csak megdorgálni sem, akármennyi hármas is került abba a bizonyítványba.

5 megjegyzés:

  1. Dius nálunk nincs zsebppénz, durva de jegypénz van, az a zsebpénzzük. Én nagyon ellenzetem eleinte, de az apjuk ragaszkodott hozzá. Valami olyasmi a rendszer, hogy egy ötös egy százas, egy négyes 90, a hármas 0 és kettestől levonás van. Öt ötös +500 ... de nem vagyok benne biztos, majd megkérdezem ha érdekel. Havonta, vagy kéthavonta szoktak számolni az apjukkal, az egyenlegek így 4000 Ft körül szoktak alakulni, ennyit amúgy is odadadna nekik az ember zsebpénzre apránként. A kicsik legora gyűjtöttek, a nagyobbaknak elkopik erre-arra. Márkó kap nálunk havi "uzsonnapénzt" is ( a kaját meg itthonról viszi haha ), de a kicsik csak ezt. Persze amit kell fizetünk, edzés, osztálypénz, koripálya meg ilyenek, ez valóban csak motívációs dolog, ne tudd meg, hogy most Fólra a leggazdagabb könnyű neki:) De! Soha nem reklamálnak elfogadják a rendszert egy mukk nélkül, mindenki örül annak amit kap:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötlet, érdekelnek a részletek is mindenképpen. :)

      Törlés
  2. Felmérések szerint a 3-as tanulók a legsikeresebbek az életben, mert csak a lényeget tanulják meg a többi az eminenseknek való. Persze ez így mindig nem igaz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akár igaz, akár nem, jól hangzik. :) ;)

      Törlés
    2. Ezt én is megjegyzem, mert nekünk is lesz hármasunk :D

      Törlés