2016. dec. 27.

Két ünnep közötti

Nem tudom mennyien vagyunk, akik a két ünnep között dolgozunk, de őszintén remélem, hogy rajtam kívül nem sokan vagytok így. Mert mondhatom, hogy egy kicsit sem jó ilyenkor ott lenni. Azt nem is teszem hozzá, hogy nálunk ilyenkor nem a "lájtos" tingli-tangli időszak van raktárszerte, hanem a kőkemény hajtós időszak, amikor mindenki a végletekig el van csigázva, és lassan ott tart, hogy másra nem is tud gondolni egy-egy ünnep kapcsán, csak hogy mennyi túlórát hoz majd magával. Na de ez mindegy.. ezt a részt tudom kezelni, mert tudatosan vállaltam ezt a munkát annak idején. Bár.. fogalmam sem volt, mire vállalkozom, de azt tudtam, hogy ki fogok tartani, bármit is hozzon a sors. Megy is, csak ilyenkor, amikor szinte minden összeesküdni látszik ellenem, mert nem elég, hogy a család összes tagja itthon van, még hideg is van, meg az összes olyan kollégám, akivel jól kijövök vagy szabadságon van, vagy beteg, na ilyenkor szörnyen nehéz.
De azzal biztatom magam, hogy mindjárt megint itt a hétvége, meg aztán lassan megkezdhetem az évösszegzést is magamban, amiből aztán majd eldöntöm, mennyi legyen publikus, és mennyi ne. Alig pár nap, és már vége is az évnek.
(és amúgy ilyenkor mindig megfogadom, hogy inkább egész évben alig megyek szabira, de jövőre én bizony ilyenkor nem fogok dolgozni, de aztán persze mindig másképp alakul)

4 megjegyzés:

  1. Nekem ilyen szempontból szerencsém van, azt hiszem, mert már kb. 9 éve olyan munkahelyem van, ahol nincs munka a két ünnep között. Persze ez kényszer is, mindig kell tartogatni annyi szabadságot, ami ilyenkor szükséges. Így már el is szoktam a gondolattól, hogy ilyenkor munka is létezik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy szerencséd van. Kényszerből más lehet tartogatni a szabadságot, mert simán tudod, hogy annyival kevesebb az, amivel gazdálkodhatsz.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy törölted, kíváncsi lettem volna rá, hogy mit írtál.

      Törlés