2016. dec. 29.

Gondolkodom

Döbbenet még számomra is, hogy mennyire nem tudom jól beosztani az időmet. De ez csak itthon jellemző rám, mert a munkahelyemen sosem úszok el ennyire, mint itthon. Nem is értem, hogy működhetek ennyire másképp a két helyen.
Itthon képes vagyok akár egy órát is elmélázni azon, hogy mit együnk. Latolgatom magamban azokat, amiket esetleg ennék, aztán elhessegetem a gondolatot, mert vagy túl sok időt vesz igénybe, vagy épp mégsincs kedvem annyira hozzá. Utána még el kell menni bevásárolni, közben azért esetleg már megy a mosógép. Bevásárlás után már annyira nincs kedvem és energiám semmihez sem, hogy legszívesebben fognám magam, és lefeküdnék. De ezt ugye nem lehet, viszont így már sokkal lassabban megy minden, mint egyébként, és ez is egy csomó időt elrabol. Vacsora (ami egyben az ebéd is) után még jól esik ücsörögni, aztán kimegyek, elszívok egy cigit, aztán elpakolok, csigalassan ilyenkor már. Közben lejárt a szárító, kiszedem a ruhákat, nekiállok hajtogatni, összesöpörni a port a fürdőből, mert lassan fürdésidő is van már.
Aztán bepakolom a mosogatógépet, elmosogatom, ami nem fért bele, összepakolok, összesöprök, megint kimegyek cigizni, kiengedem a kutyákat még egyszer. Aztán leülök olvasgatni ezt-azt, de már menni kéne fürdeni, mert megint alig fogok aludni. Fürdés közben ugye olvasok, és kényszerítenem kell magam, hogy hagyjam már abba, mert menni kéne aludni. Még testápoló, fogmosás, előkészítem a kávét reggelre, elmosogatom a fiúk poharait, amit mosogatás óta előszedtek. Egy utolsó cigi.. és hopp, fél tizenkettő. Ilyenkor kéne még valami jó kis blogbejegyzés abból a rengeteg mindenből, amin gondolkodni szoktam. Igen, szoktam.. amikor még van hozzá agyam. De ilyenkor már alig valami pislákol csak belőle. Az a kevés meg azon gondolkodik, hogy hogy is kéne ezt másképp csinálni, hogy jusson idő olyan dolgokra is, amikre most nem.

5 megjegyzés:

  1. huhuhú... erről rengeteget lehetne írni, beszélni, de nem tudom, hogy szeretnéd-e :-D

    VálaszTörlés
  2. Na..Ha ez ilyen huhuhú, akkor elèggè elbizonytalanodom a választ illetően.

    VálaszTörlés
  3. Van három nagy fiad és férjed akik mosogatni, pakolni , bevásárolni stb..ugyanúgy tudnak mint te :) Nagyon el vannak kenyeztetve ;)

    VálaszTörlés
  4. Miert Te csinalsz mindent egyedul? A jovendo menyeid nem fogjak imaba foglalni a nevedet, ha igy elkenyezteted a fiukat:)
    Nalunk teljes munkamegosztas van,hiszen mindketten ugyanannyit dolgozunk,milyen alapon szolgalnek ki barkit is egyedul (ebben a 2 eves koruli teendok is beletartoznak)...

    VálaszTörlés
  5. Nem én csinálok mindent egyedül. Ez a tegnap délután werkfilmje volt röviden, és egyáltalán nem arról szólt volna, hogy mekkora mártír vagyok, hanem arról, hogy gyakorlatilag másfél órányi teendőd képes voltam elhúzni legalább öt órán keresztül.
    Egyébként a férjem is, és a fiúk is segítenek, kiszedik a szárítóból a ruhákat, porszívóznak, kutyát etetnek, összeszedik a kertben a kutyapiszkot, cipekednek helyettem a nagyobb bevásárlások során stb. stb.

    VálaszTörlés