2016. dec. 16.

Ezt hogy?

Hát fogalmam sincs, hogy ezt hogy csináltam, de ma még a szokásosnak is legalább a háromszorosát dolgoztam, szó szerint egyetlen perc megállásom sem volt. Aztán hazajöttem, elmentem vásárolni, átöltöztem, csináltam kaját, és még ezek után nekiálltam kuglófot sütni.
Pedig amikor hajnalban ébresztett Balázs, már akkor megfogadtam, hogy ma hazajövök, és lefekszem a kanapéra, mert péntek délután van, és tök jól fog esni.
Gondolkodom, hogy mi lehetett az, ami ilyen energialöketet adott, hogy nem készülök összeesni a fáradtságtól még most sem (bár azért most már jól fog esni lefeküdni), majdnem húsz órával azután, hogy felkeltem. Nem jöttem rá.. hacsak nem a napelemek töltődtek, merthogy ma azért a hideg ellenére is szép idő volt.
Roland ma már tök jól van, olyan, mintha mi sem történt volna. Lekopogom gyorsan....

4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jobban van Roli. Viszont (ez csak egy jó tanács nem muszáj megfogadni, mert minden orvos más) a mi gyerek dokink már nagyon régen egyszer azt mondta az ilyen hányós, esetleg hasmenéses vírust jobb hagyni, hogy átmenjen gyereken, felnőtten és ne adjunk semmilyen gyógyszert, inkább sok folyadékot a kiszáradást megelőzve, mert a legjobb, ha kiürül a szervezetből a vírus alul felül. A gyógyszer meg gátolja ezt és lehet, hogy pár nap múlva ismét beleesik az ember, mert ugye benne van még. Inkább tartson két nappal tovább. Ez most csak eszembe jutott, egyáltalán nem kell megfogadni és remélem nálatok minden ok lesz gyógyszerrel. Itt is rengetegen betegek a suliban, mikor mentünk a dokihoz már előre kérdezte melyik a kettő közül: hányás hasmenés vagy torokfájás megfázás?? :) Jobbulást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja! B6 vitamint mondott, hogy olyat lehet adni közben.

      Törlés
  2. Én is úgy tudom, hogy hányáscsillapítót nem ajánlanak. B6 és valami probiotikum, és sok-sok folyadék mini kortyokban, 5-10 percenként, amíg magától el nem múlik.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is ment a B6 vitamin is. A daedelon nem mulasztotta el végérvényesen, saját tapasztalatból tudom, viszont van az a hányásmennyiség (már bocsánat a szóért), ami után zokszó nélkül adom. Ha olyan a vírus, tuti, hogy azt ugyan meg nem állítja, de arra a napra már megkönnyebbülést hozhat.
    Egyébként lassan kezdem azt gondolni, hogy ez, hogy "csak" vírus, és nem kell rá semmi, ez is csak olyan modernkori találmány. Valahogy gyerekkoromban sosem volt vírusos a torkom. Vagy tüszős mandulagyulladásom volt, vagy torokgyulladásom, amire kaptam valami sumetrolimot, vagy ilyesmit, egy hétig otthon kellett maradnom, és kész, meggyógyultam. Most meg vírus vírus hátán, amire nem adunk semmit, mert nem lehet és csak fertőzzük egymást. Elképesztő...
    Amúgy azóta is jól van, eszik rendesen, azért normaflore-t még kap (bár nem vagyok meggyőzve a probiotikumok fontosságáról sem teljesen, de azért adom, mert ártani meg állítólag nem árt)

    VálaszTörlés