2016. dec. 13.

Antifeminista leszek

Szerintetek a néha szüfrazsettek gondoltak arra, hogy mi itt, a huszonegyedik században nem is biztos, hogy annyira ragaszkodnánk ehhez a feminizmusnak hívott dologhoz, amit akkoriban elindítottak? Tudom, tudom, ők csak szavazni akartak.. aztán már az ő utódaik fejlesztették ezt ilyen tökélyre, hogy mára lassan azt sem tudom, hogy fiú vagyok, vagy lány.
Mert a munkahelyemen helyt kell állnom pont úgy, mint egy férfinak. Nem érdekel senkit, hogy munka előtt, vagy után még mostam, főztem, bevásároltam, inget vasaltam, meghallgattam, stb. stb. Ott munka van, és csinálni kell.
Itthon helyt kell állnom, mint anya, legyek türelmes, mosolygós, megértő, szigorú, következetes, stb. stb. Helyt kell állnom, mint háziasszony, legyen itthon liszt, cukor, kávé, krumpli, tej, kenyér (herz szalámi :D), legyen legalább egy vállalható tisztaság, legyen tiszta ruha. És helyt kell állnom, mint nő. Azért, hogy jól érezzem magam ebben a sokrétűségben, hogy ne utáljak a tükörbe nézni, hogy a férjem huszonpár év után ne úgy nézzen rám, mint akit minden nap lát, hanem mintha minden nap újra és újra belém akarna szeretni.
Ezerszer lerágott csont már ez a gondolatom, de továbbra is abszolút fenntartom, hogy félállásban kéne dolgoznia a nőknek, hogy bírják.
Na jó, csak fáradt vagyok. Majd látom ezt szebb színben is. (amikor melegebbre fordul az idő)


8 megjegyzés:

  1. Pontosan így gondolom! Vagy legalább több szabadságot adni nekünk pár nappal. Én amúgy nem vagyok megrögzött feminista, szóval nem zavar, ha gyenge nő lehetek és van (vagy lenne) olyan pasi, aki segít nekem és támaszkodhatok(nék) rá. Pont tegnap láttam a fészbukon, hogy rengeteg csaj fel volt háborodva, hogy egy nőknek szánt parkolóhely nagyobb volt, szélesebb és rá volt festve a jel, hogy oda csak nők állhatnak. Kikérték maguknak, hogy megkülönböztessék őket, csak fújták a magukét, a hülye dumájukat, hogy nem bénák, egyenrangúak stb. stb. nehéz volt megállni, hogy ne írjak valami cifrát. Mert az eszükbe sem jut, hogy ezzel a gesztussal csak segíteni akartak NEKÜNK NŐKNEK, hogy ha gyerekkel vagy kitudd nyitni a kocsi ajtaját rendesen, esetleg kell egy babakocsi, na meg extra kivilágítást kapott, hogy sötétben biztonságba érezd magad, közelebb volt a bolt bejáratához, hogy ne kelljen annyit cipekednek és még sorolhatnám. Ilyen egyébként más NORMÁLIS országban rengeteg van, Ausztriában is láttam és én örülnék, ha még több lenne belőle nekünk nőknek! De nem, nekünk soha semmi sem jó, (tisztelet a kivételnek) az se ha a férfiak segíteni akarnak, mert hát miért, mi mindent megtudunk csinálni(nem!) és az se, ha hagynak minket érvényesülni, mert akkor meg az van, hogy basszus a büdös bunkója észre sem veszi, hogy én nő vagyok! Huh, kicsit sok voltam :D

    VálaszTörlés
  2. Tami én is így gondolom és úgy mint Dia:) Mekkora királyság lenen már, ha mi nőként, "csak" azt csinálhatnánk amihez kedvünk van. én eljárnék szívesen nőegyeltekbe jótékonykodni, meg konditermekbe ( oda magamért) és szívesebben főznék mosnék, takarítanék ha lenne rá időm:)

    VálaszTörlés
  3. De jó, hogy nem vagyok egyedül. :) Tami, egyáltalán nem voltál sok. :)

    VálaszTörlés
  4. No, de a férfiaknak sem könnyebb. Apukám annó és most a Férjem us helyt áll a munkában, otthon türelmes, játékra, gondoskodásra mindig kész apa, akos gyerekét viszihozza suliba, orvoshoz, programokra stb., végzi a házimunkát velünk együtt, karbantartja a házat, és még legyen Férj, legyen partner. Hol itt a különbség?

    VálaszTörlés
  5. Hát nem tudom. Nálunk a férjemre itthon sokkal kevesebb feladat jut, mint amennyi az enyém. De persze, nyilván sok olyan pár van, ahol teljesen egyenrangúak a felek, és mindent ugyanúgy csinálnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos persze hogy minden család más. Nálunk természetes volt hogy apukámé volt a vasalás, a porszívózás és ő jött bábszínházba, korizni, ő diavetítőzött, tanította a szorzótáblát, készítette el a reggelit és tízórait és stb. Nekem ez a normális. És volt hogy ő jött az anyák napjára merta húgomé is akkor volt az oviban és anya nem tudott ketté szakadni :)

      Törlés