2016. nov. 15.

Nem is olyan egyszerű

Az az igazság, hogy rengeteg ruhánk van. Ami persze, nem csoda, hiszen öten vagyunk. De most, hogy már ott tartunk, hogy a dobozokból kikerülnek, és persze, mindent át kell mosni, hát igen erős késztetést érzek, hogy tartsak még egy százhuszadik selejtezést is. Pedig már így is rengeteg feleslegesnek ítélt holmit vittünk el a ruhagyűjtő konténerbe. Nem számoltam hány adagot mostam eddig, de még mindig nem fogyott el. Közben persze ott van a mindennapos szennyes adag is, így kezdem magam igazi mosómasának érezni. :D De ez már kellemes gond. Igaz, még most azt kell elterveznem magamban, hogy mit hova fogok rakni, mert végül az a gardrób, amit megálmodtunk, egyelőre álom maradt (most már nem fér bele a költségvetésbe), és a szekrények közül nem mindet sikerül bepolcozni. Az akasztós szekrényt ki nem állhatom, de majd most megtanulok megbarátkozni vele, mert a mi hálónkban van egy olyan, aminek jó nagy akasztós része van. Na de azért ezzel a feladattal meg fogok birkózni. Az álom-gardrób meg majd egy következő projekt lesz (na tessék, már van is újabb feladat, pedig még el sem fogyott az előző teljesen).
Nem nagyon merek már körülnézni sem a pinteresten, sem a különböző bútoros csoportokban a facebookon, mert mindig szembejön velem valami, ami még "kell", vagy egy olyan, amitől felsóhajtok, hogy "ó, ez de jó lenne". Most kell jönnie annak a résznek, hogy akkor költözzünk be, barátkozzunk meg az otthonunkkal, és aztán folyamatosan szépítsük. :)
Azt meg még Balázsnak sem mertem elővezetni, hogy vajon mi lesz a mindenféle adventi díszekkel, amiket az előző lakásunkban gond nélkül odarajzszögeztem, vagy épp celluxoztam bármihez, ahova gondoltam.. most ezt annyira nem tehetem meg gond nélkül, mert a falfesték igen kényes, és bármi hozzáér, máris látszik rajta, vagy épp azonnal leszedi a festéket. Mégsem lenne jó karácsony után újrafesteni. De az sem lenne jó, ha nem rakhatnám ki ezeket, mikor már ezer éve erre készülök...
Amúgy meg tök fura, hogy most még semminek nincs helye. :D

2 megjegyzés:

  1. ÓÓÓ , nincs helye:) Majd találsz, gyorsan megálmodod biztosan:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt csak most olvastam :)
    Dius, olyan ügyesek vagytok, meglehet ám oldani az akasztós szekrény polcosítását is :)
    Egyrészt az IKEÁ-ban lehet kapni olyan szekrénybe való kosarakat, felfüggeszthető polcokat, amikkel be lehet egy szekrényt rendezni.
    De ezt házilagos kivitelben is megoldhatjátok, csak pár m seprűnyélre és deszka/OSB pocokra van szükség. A seprűnyelekből spárgával (pl fregolizsinór) amolyan kötéllétra-szerűséget kell készíteni, amit fel lehet lógatni az akasztós keresztrúd két végén, vagy amilyen hosszú polcot akartok. Az OSB-t méretre kell szabni, az aljára nem árt kis keresztlécet szögelni a két végén, ami közrefogja a seprűnyél fokokat. Az egészet valami textillel, vagy öntapadós tapétával bevonod, és kész. Még nem is néz ki rosszul.

    VálaszTörlés