2016. nov. 24.

Hálaadás

Sosem voltam Amerikában, bár a bakancslistámon rajta van, hogy szeretnék a Central Parkban sétálni. Sosem voltam Amerika-majmoló sem, nem tartunk sem Valentin napot, sem Halloweent, és karácsonykor sem a Mikulás hozza az ajándékot.
De ez a Hálaadás, ez valahogy olyan kedves dolog nekem, hogy minden évben úgy gondolok rá, hogy na, ezt bizony szeretném tőlük én is átvenni. Nem néztem utána az eredetének, azt tudom róla, hogy ilyenkor mindenki pulykát eszik, és együtt van a család.
Az idén különösen kedvem lett volna megünnepelni, mert van miért hálát adnom. De tulajdonképpen ez is egyfajta hálaadás ünnep, ha itt elmondom, mi mindenért vagyok  hálás.
Elsősorban a férjemnek, amiért nem csak hagyott nagyot álmodni, hanem álmodott velem együtt, majd mindent megtett az álmok valóra váltása érdekében is.
Hálás vagyok a gyerekeimnek, azért, mert vannak, és azért, ahogy ezt az idei évet végigcsinálták velünk, minden nehézség és minden megpróbáltatás mellett is.
Hálás vagyok a szüleinknek, mert volt hol laknunk, és élni a mindennapjainkat, mindig volt mit ennünk, volt, aki mosott ránk, amikor a szükség úgy hozta, és még a kutyáinkat is ellátták.
Hálás vagyok azoknak az embereknek, akik a munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy az otthonunk elkészüljön.
Hálás vagyok a barátaimnak, amiért a barátaim maradtak így is, hogy nem sok időm maradt rájuk.
Hálás vagyok a kollégáimnak, amiért tartották bennem a lelket, amikor kiborultam, és biztattak.
Hálás vagyok azoknak is, akik ezekben a hónapokban is mindent a rossz oldalról közelítettek meg, és mindent elkövettek azért, hogy nehezebb dolgunk legyen, mert újra megtanulhattam magunkról, hogy nem hagyjuk magunkat soha, senkinek.
Hálás vagyok nektek, amiért nap mint nap itt vagytok, és velem együtt örültök, sírtok.


5 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, a Hálaadás ünnepét amerkai telepesek tartották először, akik ily módon adtak hálát Istennek az őszi jó termésért. Ugyan nem termés, de hatalmas dolog az, amivel gazdagodtatok, és az a munka, amin túl vagytok. Értem az érzéseidet, tavaly ilyenkor hasonlót éreztem a tortúrámon átesve.

    VálaszTörlés
  2. Ezt olyan jó, hogy leírtad, Dius! Fontos szerintem is hálát adni, minden apróságért is akár, és pont így vagyok az amerikai ünnepekkel, mint te: eddig a Halloween-ből a tökfaragás jött át hozzánk, az is gyanítom, hogy a gyerekek miatt :), de ez a hálaadás nekem is kedves és szívesen venném, ha itthon is lenne.
    Én meg azért ha már itt tartunk neked is örülök, hogy minden nap olvashatlak, mert tényleg minden nap írsz, és örülök Nektek, az új otthonotoknak, de biztos vagyok abban is, hogy megérdemlitek :) ...

    VálaszTörlés
  3. Mi meg hálásak vagyunk neked azért, mert már évek óta naponta írsz és nem kell csalódottan elkattintanunk innen esténként.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az információkat is, és a kedves szavakat is. :)

    VálaszTörlés
  5. Én meg tiszta szívvel örülök annak hogy sikerült az álmotok! :)

    VálaszTörlés