2016. szept. 4.

Mindig ugyanaz

Az a baj, hogy nem nagyon van más témám, mint az éppen készülő lakásunk. Minden gondolatom ekörül forog, ha épp nem ott vagyunk valamit csinálni, akkor gondolatban épp berendezem. Pedig közben persze, zajlik az élet, elkezdődött a tanév. Félgőzzel sikerül csak koncentrálnom rá, de azért a tankönyveket bekötöttem tegnap este (most jut eszembe, hogy vignettát már elfelejtettem ragasztani rá). Ma megvettük Rolinak a tornacipőt, amit majdnem elfelejtettem amúgy, pedig holnap rögtön dupla tesije lesz. Próbálom észben tartani, hogy kell még kisalakú négyzetrácsos és simalapú füzet (szerintem van otthon valamelyik dobozban), kell venni papír szögmérőt, és tust is. Elő kell keríteni Erik tavalyi rajzcuccát (fogalmam sincs, hazahozta e egyáltalán), mert neki holnap kell, így jobb híján ma este Roli tavalyi cuccaiból dobáltam be ezt-azt egy dobozba.. tűzoltásnak. :) Patriknak sürgősen be kell szerezni valahonnan egy hetedikes meg egy nyolcadikos földrajz tankönyvet (tartós tankönyv, úgyhogy nekünk nincs meg), kell neki a földrajz fakultációra. Ez, hogy van neki földrajz fakt. egy külön sikertörténet egyébként, mert egyedül ő jelölte meg ezt a tantárgyat, mondván, szeretne ebből érettségizni majd, így az előző tanév végén még úgy volt, hogy el kell felejtenie, mert neki egymagának nem fognak külön fakultációt tartani. Aztán most szeptemberben mégis úgy adódott, hogy de igen, sikerült. A tanára alig pár évvel idősebb csak, mint ő, és már ismerik egymást, mert az előző tanévben gyakornokként ott volt a suliban, most ez a főállása.. többek között, hogy Patrikot felkészítse az érettségire földrajzból.
Oda kellene valahogy arra is figyelni, hogy Roli kicsit kiegyensúlyozottabb legyen, mert újabban komoly dührohamokat produkál. Meg arra is, hogy Erik vegye komolyan ezt az első félévet, mert meg kell írni a felvételit majd valamikor januárban. Nehéz, mert az sem megy, hogy mindig képben legyek, melyik háztartásunkba mit kell venni, a mosnivaló-szárítanivaló-elpakolnivaló ruhakupac épp hol van. Előfordul, hogy elfogy a margarin...
De minden jó lesz.. már itt tartunk. :




7 megjegyzés:

  1. Egyre szebbek vagyotok! De gondolom már jó lenne túl lenni rajta! Ügyes vagy Dius, nagyon! :)

    VálaszTörlés
  2. Egyre szebbek vagyotok! De gondolom már jó lenne túl lenni rajta! Ügyes vagy Dius, nagyon! :)

    VálaszTörlés
  3. Olan szép! Fantasztikus gyorsan megy "innen a monitor túloldaláról":)
    Hajrá, hajrá!

    VálaszTörlés
  4. Anikó, bizony, nagyon jó lenne.
    Móni, lehet, hogy egy kicsit át kéne ülnöm a monitor másik oldalára nekem is.. :D :)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is jól haladtok, főleg igy kivülről nézve - de tudom, hogy ezt megélni sokkal, de sokkal nehezebb. Ami meg a fiúkat illeti, majd rendeződik - tapasztalat, hogy totál szét vagyok csúszva lelkileg ha a környezetem sincs rendben. Kitartást nektek! (ez lesz a konyha?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a konyha. :) A fiúk pár nap alatt bele fognak rázódni szerintem. :) Az összevisszaságot is tök jól bírják. :)

      Törlés
  6. Tegnap akartam neked írni, de nálunk is nagy a sodrás.
    Szóval ülj ide mellém, bámuljuk együtt a monitort. Látni fogsz egy fantasztikus családot, ahol mindenki a közös otthonon/otthonért dolgozik. Hatalmas tempóval, szívét-lelkét beleadva. A ház épül, szépül (itt átváltanánk az innen indultunk képekre), hálás a belefektetett rengeteg energiáért, munkáért, időért. Ez látszik is rajta, egyre szebb, egyre ragyogóbb! Tele van pozitív energiával, mert amit beletettetek, az már most megsokszorozódott. Egy csoda :-)
    Jó volt átülni?
    :-*

    VálaszTörlés