2016. szept. 11.

Három a magyar igazság

Van nálunk egy beállt derekú tizenhét éves, egy törött kezű tizenegy éves, és mától, csakhogy ki ne maradjon a sorból, és bebizonyosodjon, hogy a mondás igaz, van egy brutálisan kiütéses tizennégy évesünk is.
Azt gondoltam amúgy, hogy "bőrügyileg" már mindent láttam, mert ugye volt már nálunk ekcéma, durva ekcéma, és még durvább ekcéma is, volt rühatka, volt durván elharapózott bárányhimlő, afta, meg még biztos más is, ami mára a feledékenység jótékony homályába merült. De nem, nem láttam még mindent. Igaz, meglettem volna a látvány és az élmény nélkül remekül, mert totálisan tanácstalan is vagyok épp, pont ezért, mert ilyet még soha, senkin nem láttam:



Ilyenekkel van tele, néha itt-ott elmúlnak, majd jön helyettük máshol még több. Volt délután, hogy az alkarján már egybefüggő folt lett ezekből a kisebb puklikból, aztán megint összébb mentek. Volt, hogy a háta már tisztult valamennyit, akkor a karját borították el. Megjelent az arcán is, majd továbbvándorolt. Viszket is, persze, de nem nagyon mertem rákenni semmit, nehogy rosszabb legyen csak tőle. Kalciumot ivott, és holnap délután soron kívül sürgősséggel lesz jelenése keresztapánknál, aki ugye a bőrgyógyász. Remélem, hogy ő már látott ilyet, és nagyon hamar talál megoldást erre, mert szörnyen néz ki szegény gyerek. Egyébként nem evett semmi olyat, amit eddig nem, nem mostam új mosószerrel, nem csípte meg semmi, és nem is találtam az ágyában sem semmiféle bogártetemet. Csak úgy jött, derült égből.

Cserében azért a megpróbáltatásokért van már egy háromnegyedig kész fürdőnk. (legalábbis csempe már nem sok kell a falra)







8 megjegyzés:

  1. Szia! Rühatka vagy bolha nem lehet?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Rühatka vagy bolha nem lehet?

    VálaszTörlés
  3. Allergiás a szúnyog csípésre. Vagy más rovar csípésre. Calcum Sandoztentől elmúlik, vagy ha nagyon viszket jó rá a Fenistil gel.

    VálaszTörlés
  4. hát jobbulást mindenkinek!! Nem akarok okoskodni, csak segíteni :) Kalcium semmit nem csinál az allergiával. http://hvg.hu/plazs/20150813_A_nagy_kalcium_hazugsag Gyógyszertárban kapható recept nélkül antihisztamin, ha ez vmire allergiás reakció, az segíteni fog. Fenistilnél újabb a Suproderm krém. Üdv, Judit

    VálaszTörlés
  5. Ja, pont két napja volt a rádióban, hogy összefogtak a dokik, hogy eloszlassák a tévhitet erről a kálcium mizériáról. Nem mintha nálunk nem lenne otthon.

    VálaszTörlés
  6. Zalánnak volt ilyen,semmi újat nem evett...nyomtalanul elmúlt 3.napon

    VálaszTörlés
  7. Uh, Dius, ez már sok. Remélem, mára jobban van Erik is meg a többiek is.

    VálaszTörlés
  8. Dia nálunk Flórának volt ilyen, allergiás lett egy vírusra és így reagálta le a szervezete. Kapott calciumot és antigisztamint és elég gyorsan elmúlt. Persze elmentünk vele orvoshoz is, de addigra már nyoma sem volt csak egy kicsit volt piros a torka, de szerencsére a háziorvosunk képben volt!

    VálaszTörlés