2016. aug. 16.

Nincs lista

Az a helyzet, hogy előszeretettel nem vezetek listát semmiről sem. Direkt, mert azt gondoltam, a listák frusztrálják az embert még akkor is, ha tök jó dolog kihúzogatni onnan a dolgokat. Kivételt képez a nyaralás előtti összegzés, mert azt leírom. De nem listába, hanem összecsoportosítom a dolgokat, ami kb. úgy néz ki, hogy vagy a lakás helyiségeit járom végig gondolatban, és összeírom, hogy honnan mit kell elrakni, vagy az összekészítendő bőröndök, táskák, dobozok vannak előttem gondolatban, és azt írom, hogy melyikbe mi kerül.
Most viszont, amikor az életünk sok-sok területe igényel komoly finomhangolást, odáig jutottam, hogy gondolati síkon már felmerült bennem a lista. Vagy listák inkább. Mert kéne egy lista arról, hogy miket kell még venni (a lakásba, és az iskolakezdéshez). Kéne egy lista arról, hogy mit hol lehet beszerezni (a lakásba és az iskolakezdéshez is). Kéne egy lista arról is, hogy ki mindenkivel kellene egyeztetni még az elvégzendő munkákról. Meg kéne egy lista lassan arról is, hogy a mindennapi dolgainkat hogy is kéne lebonyolítani.
De már tovább is gondoltam.. és rögtön excel táblában gondolkodom, amibe akár egyszerre is belefér minden, és különböző színekkel lehetne jelölni a különböző dolgokat, és rögtön mindent látnék egyben.
Na már csak az a kérdés, hogy mindezt mikor?

1 megjegyzés: