2016. aug. 20.

Láblógatás elnapolva

Még tegnap estefelé volt olyan tervem is, hogy ma majd jól nem csinálok semmit, és mindenféle csinálás helyett inkább jól kialszom magam.
Nos.. ebből annyi azért megvalósult, hogy fél kilencig aludtam. Balázs akkor már munkára készen állt, és engem is kérdezett, hogy megyek e vele. Nem mentem, mondván főznöm kell, meg van más dolgom is.
Szégyelltem volna a pofám, ha nem csinálok semmit, így aztán a kávé után már álltam is neki lehúzni az ágyneműt. Aztán rendet raktam a szobában, felporszívóztam, közben csináltam az ebédet, pakolásztam. Azt már láttam, hogy egy normális és alapos nagytakarításra most sem lesz idő, ha ebéd után menni akarok Balázzsal, így úgy döntöttem, megelégszem azzal is ami eddig megvan.
Ebéd után épp csak annyi időm volt, hogy igyak egy kávét, bepakoljam a mosogatógépet, már menni is kellett, mert telefonált Festő3, hogy ő bizony ott van most, ha nem gond. Mentünk hát gyorsan. Körbejárt, felírt ezt-azt, megbeszéltük, mit szeretnénk. Majd telefonál, amikor kigondolta, hogy mennyi lesz az annyi. (van egy olyan érzésem, hogy Festő1 lesz a befutó).
Túl sok hasznomat nem vették az építkezésen, de azért legalább arra jó voltam, hogy összesöpörjek. Amikor valaki azt mondja nektek, hogy a gipszkartonozás tiszta munka, ne higgyétek el. :D Tény.. nincs malteros vödör, meg betonkeverő, csak por. De azt igen szép mennyiségben termelődik. :) Roli szobája teljesen készen van, oda akár jöhetne is a festő. A nappali plafonja majdnem száz százalékos lett, csak közben elfogyott a gipszkarton (egy fél tábla hiányzik). Az étkezőt elkezdték belécezni.. úgyhogy haladunk. Nem gyorsan, de biztos léptekkel.
Hétkor jöttünk haza, elpakoltam a tiszta ruhákat, visszahúztam az ágyneműt. Majd aztán még nekiálltam a spájzot kitakarítani, mert egy hete minimum dühöngök már a molylepkék miatt, amik röpködnek örökké, és már két lisztet is kidobtam miattuk, mert beleköltöztek. Tizenegyre végeztem, de legalább elégedett lehetek, mert megcsináltam. :)

És itt kell megjegyeznem, hogy az idei az első olyan év, hogy egyáltalán nem akartam megkóstolni az ország tortáját. Ez a tökmagos izé nem hozott lázba.

2 megjegyzés:

  1. pedig vártam a véleményedet a tortáról :-) na majd ha hozzájutok elmesélem....

    VálaszTörlés
  2. Isteni! A nagymarosi Édeskében jól csinálják!

    VálaszTörlés