2016. aug. 8.

Hálás

Ma este, miközben a kádban olvastam eszembe jutott valami. Valami, amitől aztán szépen el is terelődött a figyelmem a könyvről (ma kezdtem el, még annyira nem mélyedtem bele), így inkább le is tettem, és miközben próbáltam megszabadulni a derékfájásomtól a jó meleg vízben, gondolkodtam.
Nevezetesen Balázsról. Mert amúgy a gondolatsort az indította el bennem, hogy a könyvben az a mondat szerepelt, hogy "igazi korai házasság volt az övéké, huszonegy és huszonhárom évesek voltak, de jól sikerült, szerették egymást minden pillanatban" Nem pontos az idézet, mert ahhoz most lusta voltam, hogy felálljak, és kikeressem, de ez volt a lényege. Pont, mint mi. Ennyi idősek voltunk. Korai házasság, ami jól sikerült, mert szeretjük egymást azóta is.
Na de térjek már a lényegre is.. ma betonozott. Egyedül. Én meg közben fodrászhoz mentem, ő közben betonozás után még beszélt a festővel is. Közben gyötri már az allergia, és tudom, hogy nagyon fáradt, de még nem hallottam panaszkodni. És tudom, (és csak most tudatosult bennem ez úgy istenigazából) hogy mindezt értem csinálja. Mert azt akarja, hogy mielőbb visszaköltözzünk, hogy nekem jó legyen. Így aztán kihajtja magát a végletekig, és nemigen van olyan ember, aki megkérdezné tőle, hogy hogy van, hogy bírja, miket gondol közben. Én szoktam azért ilyesmiket kérdezgetni, de ez nyilván nem ugyanaz, mintha mondjuk egy barátja kérdezné.
Elképesztő erőt és energiát mozgósított az elmúlt fél évben értünk, és nem tudom, képes leszek e valaha arra, hogy legalább a töredékét visszaadjam ennek. Csak remélni merem, hogy majd azok az évek, amiket ott, abban az otthonban fogunk eltölteni, aminek minden szegletében benne van a keze munkája, elegek lesznek erre.


2 megjegyzés:

  1. Biztosan te is nagyon nagyon sok mindent megteszel érte, csak egy kicsit másképp:) És szerencsések vagytok,hogy vagytok egymásnak, de persze ehhez a fajta szerencséhez TI mind a ketten kelletek, nem csak úgy kapja az ember, dolgozni is kell érte:)

    VálaszTörlés
  2. Az biztos, hogy dolgozni is kell érte. :) Igyekszem én is, persze. :)

    VálaszTörlés