2016. júl. 16.

Ez mi?

Egész nap fáztam. Mondom ezt július 16-án, amikor rekkenő hőségnek illene lennie, hőségriadók miatti figyelmeztetéssel, és nem pedig ilyen időnek. 14 fok volt délután. Mondom, július 16-án... elképesztő. Hol van a globális felmelegedés? Hol van az a rekkenő nyár, amivel riogattak, hogy még majd ötven fok is lehet? Najó, az ötven azért sok lenne, de hát ezt a mai időjárást ezt kikérem magamnak.
Nem is nagyon tudtunk mit kezdeni magunkkal,mert mindenhez hideg volt, ráadásul fújt a szél is, és esett az eső is. Egész nap.
Délután- jobb program híján- elvonatoztunk Nagykanizsára, mert ott még úgysem jártunk soha. Nos.. valószínűleg nem is nagyon fogunk, bár a városból nem láttunk semmit, de az állomás, és a környéke nem nyerte el a tetszésemet. Az utasellátó büfében felcsillant a szemem, amikor megláttam, hogy van forró csoki, és gondoltam, na, végre valami, ami majd felmelegít egy kicsit. (igen, még mindig július 16-án) Hát.. forró csoki helyett kaptam egy középlangyos valamit.. legszívesebben visszaadtam volna.
Este virslit vacsoráztunk. Csakazértis a teraszon, mert attól még, hogy csak 14 fok van, attól még nyaralunk.
(és soha többet nem lesz olyan, hogy csak épphogy hozok melegebb ruhát, mert az idén először nem hoztam egy szekrényre valót.. most kéne)

Eközben pedig otthon:




6 megjegyzés:

  1. Sajnos épp ez a globális felmelegedés, mert az nem azt jelenti, hogy egyenletesen melegszik az idő, hanem pont az ilyen szélsőségeket hozza, a nyárban őszt és fordítva... Jövő héten azért már jobb idő lesz, kitartás :)!

    VálaszTörlés
  2. Vivien rendületlenül biztat mindenkit, aki nyaral vagy nyaralni készül ebben az időben... :D
    Eszembe jutottál, Dius, és magamat is sajnálom kicsit, mert ma indulunk, de hiszem, hogy ettől még jól érezzük magunkat, csak hát jobb lett volna a gyerekekkel dagonyázni már ma du. is... Kitartás! (Csomagoltam hosszú nadrágokat bőven én is...)

    VálaszTörlés
  3. Pont azt akartam én is írni, amit Vivien, hogy igenis a globális felmelegedés okozza ezeket a szélsőségeket, úgyhogy szidjuk csak nyugodtan a globális felmelegedést, mert épp amiatt fázunk most (és döglünk meg a hőségben máskor). Sajnállak titeket, Dius, hogy így kifogtátok, de azt ígérik, hogy holnaptól azért lassan melegszik majd, érezzétek jól magatokat!

    VálaszTörlés
  4. Halkan megjegyzem, hogy volt sok-sok évtízeddel ezelőtt is hideg, esős, rosszidő, amit nyaralás alatt kilehetett fogni...)) Ez benne van mindig a pakliban, globális felmelegedés ide, vagy oda..))
    Dius fel a fejjel lessz még jobbidő is, a lényeg, hogy pihentek, és együtt vagytok!!))

    VálaszTörlés
  5. Dius, mi ha napokig rossz idő van, akkor a Siófoki Galeriusba szoktunk elmenni fürdeni. Nem olyan nagy, de van csúszda is meg szauna is, és pár órát jó ott eltölteni.

    VálaszTörlés
  6. A globális felmelegedésnek igen hülye nevet adtak.. mert ha már így hívják, akkor melegedjen, ne ilyen összevissza legyen szerintem. ;)
    Bea, köszi az ötletet, remélem most már majd nem lesz rá szükség, mert jó idő jön.

    VálaszTörlés