2016. júl. 2.

A kiskamasz

Mindannyian nehezen viseljük, hogy újra ránk köszöntött ez a korszak, pedig tulajdonképpen évek óta tart egyfolytában, mert mire az egyik kinőtt belőle, már következett a másik. Valahogy azonban ez a mostani- Rolié- más, mint a többieké. Egyrészt, mert nem vártuk még tőle ezt. Hiába tudjuk, hogy tizenegy éves, és ez a kor ezzel jár, mégis ő a kicsi, és egy kicsi ne legyen még kiskamasz.
Nem királyfi már, sokkal inkább egy öntudatos, idegesítő energiabomba. Nem vagyok rá büszke, de nagyon kevés türelmem van hozzá, mert ő az, aki ezt az egész kiskamaszságot úgy műveli, ahogy eddig még soha. És ez a másrészt része. Mert ilyen még nem volt, hogy valamelyik gyerekünk is ennyire öntudatos legyen, mint ő. Visszabeszél, körömszakadtáig kitart az igaza, vagy az álláspontja miatt, nem hajlandó változtatni a véleményén, vagy épp azon, amit kitalált. Elképesztő... általában az a vége minden ilyen vitánknak, hogy "jól van, akkor nem is érdekelsz"- mondom én , ami elég nagy hülyeség részemről, de mit is lehet mondani akkor, amikor már negyed órája beszélek hasztalanul?
Az öntudatossága mellé még ott van a folytonos valamit csinálás. Egyfolytában kísérletezik, alkot, amit mindig végig kell nézni, ki kell próbálni, és hát nem mindig van ehhez türelmünk.
Egyébként, amikor vannak még normális pillanatai, akkor egy cukipofa, de ez újabban elég ritka. Nem mondom, hogy várom az igazi kamaszkorát, mert azt hiszem, mindkét bátyját bőven túlszárnyalja majd (ebben is).

5 megjegyzés:

  1. Ajaj, most elkezdtem aggódni a jövőnk miatt. :D

    VálaszTörlés
  2. Mintha csak Marciról írtál volna, pedig ő m ég nincs 4, de az alapok már ott munkálnak benne. Kezdetektől fogva vele gyűlik meg a legjobban a bajunk, ő a legöntörvényűbb, a legnehezebben ( vagy egyáltalán nem) meggyőzhető, ő az, aki brutálordításokat tud rendezni gyakorlatilag bárhol, bármikor. Mindig azt mondjuk, hogy ha megéljük a kamaszkorát, akkor abba bele fogunk pusztulni :) Persze imádjuk, meg amikor béke van, akkor kis tündibündi, de egyébként....

    VálaszTörlés
  3. Nálunk meg tisztára Mátéról írsz, aki a mindjárt 13 évével totál kamasz lett :) , de nála meg az a meglepő, hogy én ennél nyugisabb kamasznak tippeltem, hát nem, megy a visszabeszélés, nyílt ellenkezés és az összes többi, amit te is írsz... Azt nem tudom mi várható majd Tománál, de előre félek, mert kettőjük közül ő a nehezebb eset :) ...

    VálaszTörlés
  4. Azért... engem vigasztal a tudat, hogy nem vagyok egyedül az öntudatos gyerek problémával. :) Teide, remélem könnyebb lesz neked a fiúkkal, mint most Rolival. :)
    Bea, téged nem tudlak biztatni, lehet, hogy ez olyan tipikus harmadik fiú probléma? Másképp még a végén "észre sem vennénk őket..."
    Vivi, na, ezt nehezen tudom elképzelni Mátéról. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én sem tudtam elképzelni, de még írtam is róla nálam nemrég, hogy mik mennek...

      Törlés