2016. jún. 22.

Elképesztő

Annyira hálás vagyok érte, hogy megélhetem ezt a csodát, amit ez a mostani foci EB hozott nekünk. Elképesztő, micsoda örömmámorban úszik az egész ország. Amerre megyek, és amerre nézek, mindenhol magyar zászlók, magyar pólók, mosolygós arcok, és büszkeség. Ki hitte volna egy-két évvel ezelőtt, hogy ilyen is lesz? Biztosan nem sokan.
Ma, miközben a nemzeti válogatott az az elképesztő meccset játszotta Lyonban, mi dolgoztunk. A fiúk itthon nézték a meccset, és emailben közvetítették a fontosabb eseményeket. Többen, több helyről is nyomon követték odabent, és afféle percről percre hírsáv is alakult a raktárban. Szépen leképeztük mi is ott kicsiben, ami a világ magyarjai között folyt ebben a két órában.. mert eleinte csak alig mertünk örülni, aztán ahogy születtek a gólok, úgy vált egyre fontosabbá minden percről tudni, s úgy szorult háttérbe minden más. Lélegzetvisszafojtva vártuk, hogy lesz e még gól, pedig tudtuk, túl nagy tét már nincs is.. mindenképpen tovább jutottunk, akármi is lesz. De hogy egy ilyen meccset játszanak egy olyan válogatott ellen, ahol igazi világsztárok is vannak, arra senki sem gondolt. Senki nem maradt le, mert akinek nincs emailcíme, annak bemondták a hangosbemondóba az eredmények alakulását. Igazi hangorkán, dudaszó és ollézás üdvözölte Dzsudzsák góljait, és olyan elképesztő energiát mozgatott meg mindenkiben az eredmény, hogy ha azt mondták volna, hogy most akkor még reggelig kell ott komissiózni, biztos, hogy megteszik azt is.

Aztán itthon megnéztem a telefonomon a facebook-ot, hogy miket írnak. És csak vigyorogtam, mert mindenkitől csak azt láttam, hogy a meccset nézte, drukkolt, örült.
Ma megint nagyon jó volt magyarnak lenni. (csak el ne felejtsük ezt az érzést)

A Szabadság szobor is magyar színekben pompázik

És mindenképpen véssük be jól a történelemkönyvekbe, hogy Magyarország-Portugália 3-3. Meg hogy Magyarország veretlenül, csoportelsőként jutott tovább az EB csoportköréből. :) (és üzenjük Bukarestbe, hogy hehehe :P)

3 megjegyzés:

  1. Elképzelem, hogy megkérdezik a fiúkat, hajlandóak-e két órával tovább dolgozni, cserébe megnézhetik a meccset. 😂 Nagy lehetett hangosbemondón focivb helyzetjelentés 😁

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Simán bevállalta volna a komplett raktár szerintem. :)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés