2016. máj. 16.

Mindig, ami még nem volt

Már megint beletenyereltünk valamibe, amiben (szerencsére) eddig még nem volt részünk. Roland pénteken délután belázasodott. Úgy rendesen sikerült neki, 38,5-ig hagytuk, aztán kapott lázcsillapítót. Ami aztán olyan hatással volt rá, hogy egészen tegnap estig semmi baja nem volt. Aztán tegnap este a semmiből megint ugyanannyi lázat produkált. Még csak fel sem tűnt neki, csak nekem lett gyanús, hogy már megint mindenért nyafog, így aztán megfogtam a homlokát,majd rögtön ezután a fülébe dugtam a hőmérőt. Mire ő közölte, hogy "Anya, nem vagyok lázas". Én meg az orra alá dugtam, hogy ez bizony harminckilencet mutat, és az leszámolva bizony már megint az a bizonyos harmincnyolc öt. Megint kapott egy lázcsillapítót, és ezzel úgy tűnt, el is intéztük a dolgot.
Igenám... mi ma hajnalban keltünk, mert reggel fél hétre jött a kőművel a régi bejárati ajtót kibontani, és az újat beállítani (a lenti lakásban), így aztán nem is találkoztunk reggel. Apósom hívott egyszer délelőtt, hogy ha van valakinek valami ecsetelője, akkor hozzunk majd, mert Rolinak van hólyag a szájában. Ebben maradtunk, de nem találtam ebben semmi különöset, mert egyébként egyszerre három rágófoga jön, gondoltam, valami amiatt van.
Aztán hazajöttünk tizenegykor, hogy ebédet csináljunk, és majd ebéd után megyünk vissza lambériázni. Megláttam a gyereket, és kikerekedtek a szemeim. Mert mindkét ajka fel van dagadva, és mindkét ajkán belül teli van fehér hólyagokkal. Én még ilyet sosem láttam, csak tippeltem, hogy talán ez az afta? Azért inkább kézen fogtam, és elballagtam vele az ügyeletre, hogy mégis nézzenek rá, hogy tudjam mivel van dolgunk. Az ügyeleten a doktornő kedves volt, meg minden, de közölte, hogy ő még ilyet nem látott (pedig nem frissen végzett volt), inkább vigyük be a gyerekosztályra. Elbizonytalanodtam, Roli kétségbeesett, hogy őt aztán kórházba ne vigyem, mert ő nem akar ott maradni. Hajlottam rá, hogy ne vigyem, de el voltam bizonytalanodva, így aztán kihasználva az ideiglenes lakcímem adta lehetőséget, elvittük egy másik városba a gyerek ügyeletre. Ahol a doktornő először is megvizsgálta, majd még mielőtt közölte volna a diagnózist, megkért, hogy legközelebb ne ilyenkor menjünk, mert ebédelni akart menni (nem volt kiírva ebédidő). Majd aztán mondta, hogy ez bizony afta, és még egy hétig fognak előjönni, és csúnyább is lesz, és fájni is fog, és lázas is lesz. Tantum verdét vagy phlogosolt ajánlott rá, semmi mást. Tantum verdét vettem, a spray változatát, hogy ne kelljen kenegetni.
Szegény.. estére megint lázas volt, ezúttal 38,7-ig is felment. Nem tud enni, pedig éhes. Bármit próbál, csípi, nem tud rágni, mert oldalt a szájában is van egy nagy fehér izé. Holnap reggel el kell vinni még a saját gyerekorvosunkhoz, mert igazolást csak ő fog adni. A héten túl kéne lennie rajta, mert jövő héten erdei iskolába mennek, és nagyon fog sírni, ha nem lehet ott. Ez az utolsó a tanító nénikkel.
Nem tudom mi lesz, a szívem szakad meg érte, amilyen kis elesett.

9 megjegyzés:

  1. Szegény gyerek, gyors gyógyulást neki! De nem inkább fogorvos kéne? én legalábbis mindig azt hallottam, hogy fogorvos kezeli az ilyesmit, spéci ecsetelővel, stb. (a satöbbit nem részletezem, mert elég borzasztó, viszont hatásos).

    VálaszTörlés
  2. Nekem mandulagyulladas miatt egy darab volt a szamban, iszonyuan fajt. A full-orr-gegesz specialis cuccal ecsetelte es egybol elmult a fajdalom. Szerintem el kellene menni a ful-orr-gegeszetre vagy fogorvoshoz tenyleg. Es a phlogosol vagy sos vizesoblogetes is sokat jelent.

    VálaszTörlés
  3. Igen,fovorvostól kaptam rá ecsetelőt,ani azonnal kiégeti.Bizony.Utana már nincs fájdalom.Pár éve televolt a szám aftával,enni,beszélni is alig bírtam.Ez az ecsetelö bár színtelen,de ha csak a bármihez ér befeketíti.Ovatosa kell fulvatàval a sebre vinni.mamáskulonben hetekig fekete marad amihez hozzáér.próbáljátok ki.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük az ötleteket. Kapott ma gyógyszert, napi ötöt kell bevenni. Vettem ecsetelőt is, de őszintén szólva engem is a hideg ráz tőle, ha be kell ecsetelni.. azért próbálkozunk.

    VálaszTörlés
  6. FAgyi, joghurt! Az le fog csúszni biztosan, más nem nagyon sajnos:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos egyik sem. :( Az már eleve gondot okoz, hogy a kanalat betegségek a szájába. Pedig van egèszen pici műanyag kanalunk.

      Törlés