2016. máj. 11.

Jó lenne

Ha van elvesztegetett és elpocsékolt idő és energia, akkor az mind-mind azzal telik, hogy magunkat sajnáljuk. Mindig van ugye miért. Vagy azért, mert fáj valami, vagy azért, mert dolgozni kell menni, vagy épp azért, mert nincs hova dolgozni menni. Mindig találunk valamit, amiért rossz nekünk, és nyilvánvalóan nekünk a legrosszabb a világon. Mindig van kit utálni, megvetni, van miért kibeszélni őt a háta mögött, mert ugye mindig mindent jobban tudunk másoknál.
Elképesztő energiák folynak el ilyenekre. Nap mint nap tapasztalom, és érzem a saját bőrömön, hogy micsoda pusztítást tud mindez véghezvinni. Ez az, ami tönkreteszi az emberi kapcsolatokat, ami megöli a kommunikációt, ami bezárttá és antiszociálissá tesz sokakat. Ha találkozik két-három (akárhány) ember biztos, hogy előbb-utóbb szóba kerül a kormány, a kisvasút, a focistadionok, a kórházak, és minden. Mindenki jobban tudná ezt is csinálni, sokkal hatékonyabb lenne, meg minden, amit el lehet képzelni ezzel kapcsolatban.
Ezeket az energiákat olyan jó lenne átfordítani a másik irányba. Jó lenne egy olyan világban élni, ahol képesek vagyunk mosolyogni, örülni, elég bátrak vagyunk szeretni és ölelni, és úgy elfogadni egymást, ahogy vagyunk. Nem könnyű. De mégis ki kéne törnünk ebből az egészből, hogy megmenthessük, ami még menthető.

1 megjegyzés: