2016. máj. 27.

Jó kis nyár lesz

Az idén minden szabad pillanatunk arról szól, hogy valamit pakolunk, valamit intézünk, megrendelünk, megvesszük, elhozzuk, utánfutót kérünk kölcsön, majd viszünk vissza. Rém fárasztó az egész, és hihetetlen gyorsasággal telik el egy-egy nap, mert rengeteg mindent kell elintézni, utánajárni, átgondolni. Mindig mindent jó alaposan megrágunk, utánaolvasunk, ez is elvesz egy csomó időt, és ezúton is hálás köszönetem annak, akinek először eszébe jutott a mobilnet. Egy csomó értékes időt takarítunk meg azzal, hogy menet közben is tudunk információt szerezni, esetleg egyik helyen állva utána tudunk nézni annak, hogy a másik helyen is van e az a bizonyos kiszemelt termék.
Most jön majd az is, amikor úgy kell zsonglőrködni az idővel, hogy jó ütemben tudjon haladni a munka, egyetlen nap se menjen lehetőleg veszendőbe. Gondolkodom már, hogy hogy is kéne csinálni.. az ács a következő felvonáshoz várhatóan két hét múlva érkezik. Ehhez az anyagot megvettük. A tetőablakokat megrendeltük, pár napon belül megérkeznek. A fűtésszerelőt a jövő héten fel kell hívni, hogy lassan beütemezhet minket, mert kezdődik a bontási hadművelet. Aztán meg kell venni a gipszkartont, fel kell venni a kapcsolatot a villanyszerelőkkel, mert gipszkartonozás közben szükség lesz rájuk. A nagyon csúnya és nagyon sok kosszal járó munkák után meg majd jönnek a kellemesebb, és sokkal tötyörgősebb szebb és jobb dolgok, de egy csomó döntési helyzet lesz még. Ki kell választani, hogy milyen színű lesz a csempe, milyen lesz a járólap, milyen lesz a laminált parketta, a szőnyeg, a falak színe, stb. stb.
Közben majd azért elmegyünk nyaralni, és addig már csak egy hónap és pár nap van. :) Ott majd várhatóan jut egy kis lazítás, és feltöltődés, bár.. ahogy ismerem magunkat, ott is majd jó pár dolognak fogunk utánajárni, és utánaolvasni. :)
És közben még van egy kis idő hátra az iskolából. A tizedikes már "csak" vizsgázik, minden tantárgyból. A hetedikesnek is van még két vizsgája, matekból és magyarból. A negyedikes várhatóan sokkal lazábbra veheti az utolsó heteket a bátyjainál.

Semmi unalom nincs itt. Semmi belefásulás. Csak pörgünk, teszünk-veszünk. Aztán majd télen meg kipihenjük. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése