2016. ápr. 17.

Ő (is már) tizennégy

Nehezemre esik azt énekelni róla, hogy ő még csak most tizennégy, amikor sokkal inkább úgy érzem, hogy úristen, már ő is ennyi. Erikről van szó. Aki a legszínesebb egyéniség az összes gyerekünk közül. Akivel nincs egy unalmas perc sem, mert valamivel biztosan ki fog tűnni a sok szürke családtag közül. Néha magára rángat egy aranyszínű női hosszú ujjú pizsama felsőt és kis Grofót énekel, néha tombol, vagy csak piszkálja az öccsét. De olyan is van, hogy közeledik, és ártatlan bociszemekkel néz, hogy "Édes anyukám...". Persze, még mindig előfordul, hogy úgy kihoz a sodromból, hogy a tenyerem is viszket miatta, de igazából minden percét imádom annak, amikor együtt vagyunk. Nincs is rá más szó, mint hogy ő Erik. 
Azt a múltkor már megmutattam, hogy mekkora. Épp ma mosolygott meg bennünket egy ismerős, aki csak épp kocsival elment mellettünk.. igen, egy fejjel magasabb, mint én. Negyvennégyes lába van, és csupa izom. Hihetetlen erő és energia van benne, és nem ismer lehetetlent olyankor, ha valamit azokért kell megtenni, akiket szeret. Bármire képes. 
Ugyanígy van ez azzal is, akiket nem szeret. Őket nagyon nem szereti, és mindent meg is tesz azért, hogy ezt érezzék. Emiatt aztán akadnak konfliktusai az iskolában bőven, és azt hiszem, jó, hogy már mögöttünk van ez a tizennégy év, és kellő humorérzékkel tudom szemlélni az eseményeket. 
Ő az egyetlen talán, akivel kapcsolatban kicsit szemellenzős vagyok, és ebben bőven benne van az, hogy mindig azt érzem, valakinek kárpótolni kell őt az eddigi "sorsáért", amiért annyival nehezebb út jutott neki, mint a bátyjának és az öccsének. 
Ő az egyetlen olyan gyerekem is, akivel kapcsolatban teljesen tanácstalan vagyok a jövőjét illetően. Tudom, hogy mi minden "ragadt benne" az általános iskolában, de elképzelésem sincs, hogy hova kéne mennie ahhoz, hogy majd sikerüljön kihozni belőle. Szerencsére erre még van időnk.. addig meg még ki tudja mennyi minden változik. 
Egy biztos.. a tizennegyedik és a tizenötödik születésnapja között sem fogunk unatkozni vele. :)

6 megjegyzés: