2016. ápr. 11.

Lehet engem megkövezni

De én teljes mértékben egyetértek azzal, hogy végre visszavonják a vasárnapi boltzáras törvényt. Teszem ezt úgy, hogy tisztában vagyok vele, hogy mit jelent hétvégén dolgozni. Én is szoktam. Van, hogy zsinórban több héten keresztül is hat napot megyek egyfolytában. Balázs pedig a négyből legalább kettő, de inkább három vasárnapot munkával tölt. És ezzel nagyon nincs egyedül sem ő, sem a mi családunk.
Azt gondolom, hogy ez a törvény többet ártott, mint használt a legtöbb családnak. Mert egy agyrém volt a péntek délutáni bevásárlás, a szombati bevásárlás, és aztán még a hétfői is. És nem volt szabad elfelejteni semmit, mert ha igen, akkor akár a vasárnapi ebéd került veszélybe,
Ráadásul.. ők ugyan nem gyűjtöttek aláírást, és nem születtek facebook posztok sem róla, de elég sokan vannak, akik emiatt tíz-tizenöt ezer forinttal is kevesebbet keresnek. Ami ugye azért elég sok. És aki kevesebbet keres, nem fog elmenni sehova sem attól, hogy szabad a vasárnapja, mert nincs miből.
Igen, amúgy tudom, egy dög vagyok, mert micsoda dolog már vasárnap munkára kényszeríteni bárkit, de azt hiszem, az ember a pályaválasztása és a munkahelyválasztása során azért képes körültekintő döntéseket hozni. És sajnos (vagy nem sajnos, nézőpont kérdése) a kereskedelemben és a vendéglátásban, az egészségügyben minden nap egyforma. Nincs se hétvége, se ünnep, se semmi.

Na de hogy egy pozitív hírt is megosszak, az előbb érkezett a mai osztályozó vizsga eredménye. Írásbeli: 93 %, szóbeli 98 %. Ötös. De azért még hozzátette a tanára, hogy ha lenne hatos, az adna neki. Nem semmi.. :)

7 megjegyzés:

  1. Patrik fantasztikus:)
    A Boltzár úgy- mi nem szoktunk vasárnap vásárolni, de! a pl. a Decathlonba mindig akkor mentünk, met akkor volt otthon a gyerek is, akinek a lábára cipő kellett:) és volt szerencsém mostanában belefutni a péntek délutáni őrületekbe, amikor még parkolóhelyet sem talál az ember a multiknál, iszonyat volt, felért a karácsonyi tülekedéssel... Szóval ideje volt nagyon is meghozni ezt a döntést:)

    VálaszTörlés
  2. Patriknak én is gratulálok! Nagyon ügyes!

    VálaszTörlés
  3. Mi sem szoktunk vasárnap boltba menni, de szombaton sem nagyon, de szerencsés vagyok, hogy megtehetem, hogy hétköznap menjek boltba. DE most szombaton mentünk valamiért be, cipőt venni, stb...ami a boltba ment, elképesztő, ennyi ember...én az eladókat is sajnáltam, talán így kiegyenlítődik a hétvége újra, csak azért jó volna, minden olyan embert megfizetni, aki vasárnap is dolgozik, jól!
    Patriknak, gratulálok!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gratulálok Patriknak, szuper ügyes :) ! És nemhogy megkövezlek, hanem nagyon is egyetértek veled boltzár ügyben, pedig mi sem ilyenkor szoktunk vásárolni, de volt pár dolog, mint Mesélő említette a Decathlon vagy cipő vásárlás vagy hasonló, amit általában szerettünk hétvégén intézni, eddig is...

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Patrik nevében is. :)

    VálaszTörlés
  6. Én azt nem értem Dius, hogy ha ezt te nyilvánvalóan igen átérzed és a szíveden viseled a dolgot, akkor ez a szolidaritás hol van olyankor, amikor pl. azt mondogatod, hogy téged nem érdekelnek a gazdák sem meg a föld, hogy kell az eső, csak ne essen és kész? Azért, mert az mezőgazdaság, ez meg kereskedelem. Oké, értem, minden szentnek... de szerintem ez nem szép és engem úgy zavar ez a kettősség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öööö... nem tudom melyik a kettősség.. a vasárnapi nyitvatartással értek egyet, nem a zárvatartással. Sajnos a "kollégákkal" sem vagyok szolidáris. És bocsánat, de utálom az esőt, és igen, önző is vagyok. (de ezt eddig is vállaltam)

      Törlés