2016. ápr. 9.

Harmadik negyedév

Tegnap hozta haza Patrik a harmadik negyedéves tanulmányi értékelését. Tavaly is kaptunk ilyet, meg már az idén is az első negyedévben is, meg aztán ugye félévkor, és most, a háromnegyedénél a tanévnek újra megérkezett.
Van egy lista  a tantárgyakról, ahol x-ekkel jelölik, hogy épp hogy áll a tantárgyból, és a korábbiakhoz képest ez a mostani állapot mit jelent.
Három tantárgyból van a kiemelkedő, kimagasló oszlopban x. Angol nyelv, informatika és történelem. Informatikából és történelemből még ott van az x, hogy a korábbiakhoz képest javult. Mellette még van egy tanulmányi tájékoztató az angol tanárától, egy levél az osztályfőnökétől, és egy újabb tájékoztató az igazgatótól a gimnáziumi elvárásokról. (ezeket újra és újra el kell ismételni, úgy látszik).
Nem fogom az angol tanárnő levelét leírni, csak az utolsó bekezdést osztom meg veletek.
"Patrik továbbra is motiváltan, hatékonyan és eredményesen dolgozik. Indult az országos angol nyelvi versenyen és bár végül nem került a döntőbe, a 20 legjobb közé, eredménye így is dicséretes. Ebben a negyedévben leginkább az osztályozóvizsgára és az előrehozott középszintű érettségire készültünk főleg, így kevésbé volt lehetőség kreatív egyéni megoldásokra, mint az első féléves projekt során, inkább csak a fogalmazásokban csillogtathatta kreativitását és egyéni látásmódját. Patrik tudja a dolgát, megbízható és szorgalmasan dolgozik céljai eléréséért. Köszönöm munkáját és drukkolok a vizsgákhoz."
Az idén kell fakultációt is választania. Amit tegnapelőtt közölt velünk. Mármint a döntését. Az első nyelvből plusz két óra automatikusan belép majd a következő két tanévre (durva lesz, heti tíz óra..), és emellett még plusz két-két órában a fakultációk. Alapként a magyar és a történelem van felajánlva nekik (ugye humán szak), de ebből az egyik tantárgyat "ki lehet dobni", és a helyére választhat valami mást. Így ő a magyart szeretné lecserélni földrajzra, mert abból szeretne érettségizni.

Azt hiszem, rohamosan elkezdett felnőni. Azt ugyan nem tudja még, hogy mi szeretne lenni, de vannak dolgok, amikben biztos, és nem feltétlenül a könnyebb utat választja semmiből. A földrajz érettségitől engem a hideg rázna, ő nagyon akarja. Gondolom töriből meg majd az emelt szintű érettségi lesz a cél.
Ahogy nézem a tanulmányi eredményeit, az is eszembe jutott, hogy mennyire nem múlik semmi a különórákon, az itthoni nyüstölésen egy olyan valakinél, aki azért az idők során megszerette a tanulást. Soha, egyetlen percet sem tanultam vele az elmúlt tíz tanévben, és semmiféle különórára nem járt.
Mit mondjak? Igen jó dolog az anyukájának és az apukájának lenni. Büszkék vagyunk rá.

Az osztályozó vizsgára egyébként hétfőn kerül sor. Nem lesz könnyű hétkezdés, az biztos.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes! Szerintem egyszerűen ők ilyen csomaggal érkeztek , Márkó is ilyen. Nem rajtunk múlik mint ahogy a többieknél sem, van akit nem kell nyüstölni, de van akit viszont igen...

    VálaszTörlés