2016. márc. 21.

Nem új keletű, de még mindig...

Azt hiszem, rettenetes mértékben ki vagyok száradva. Olyan mértékben, hogy szó szerint olyan a bőröm, mint a papír. Ahogy hozzáérek, máris pereg le rólam a fehér hámréteg. Egy ideig csak a lábamon volt ilyen, amit rá tudtam fogni a harisnyára.. hogy biztos attól van. De aztán azt vettem észre, hogy a karom is ilyen, és a kezeim is folyton szörnyű állapotban vannak. Mostanra értem el azt a fokozatot, hogy a szám is folyton kiszárad, mégsem tudok még mindig eleget inni. Egy-egy korty napközben, esetleg evéshez három deci valami, de értékelhető mennyiség nemigen van.
Nincs az a testápoló, ami segítene.. bekenem, és tíz perc múlva már meg is itta a bőröm, és újra azt érzem, hogy száraz. Ami a legeslegjobban zavar, amellett, hogy ez végtelenségig kiszáradt bőr sem tetszik, az az, hogy néha bizony fáj is, ahogy húzódik.
Próbáltam már ezerféle módszerrel megtanulni inni. Telefonos applikációval, műanyag palackokkal, különböző méretű poharakkal, ezerféle ízesített vízzel, de egyszerűen nem megy ez nekem. Egy-egy napon van, hogy sikerül a nyolc és fél órás műszak alatt meginnom hét és fél deci innivalót, és akkor büszke vagyok, és elégedett, de már másnap sem úgy sikerül.
Pedig valamit most már aztán muszáj lenne kezdeni ezzel a problémával. Nem jövök rá, hogy mi lenne az igazán jó módszer, hogy megtanítsam magam inni.

13 megjegyzés:

  1. Én sem iszok eleget, sajnos - de atavaly úgy sikerült meginni napi 2 l vizet, hogy kimértem egy flakonba és hurcoltam magam után. Így lement es a nyáron sokat is ittam, most ismét keveset. Nekem leginkább a citromos víz csúszik 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a kimérős módszer működött egy-két hétig nálam is.

      Törlés
  2. Nagyon könnyen rá lehet szoktatni magad, csak legyen mindig a kezed ügyében! Két nap után már annyira kívánod a litereket, hogy ki van száradva a szád is, ha nem iszol:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínűleg rosszul vagyok összerakva,mert ott van egész nap az asztalomon, szó szerint a kezem ügyében, és mégsem..

      Törlés
  3. Én úgy szoktam mostanában, hogy egy nagyobb pohár vizet megiszok egyszerre, nem aprózom el..akkor is ha nem vagyok szomjas, mondjuk első napokban sokat jártam a mellékhelyiségben, de ezt is meg lehet szokni..hajrá!

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Én vettem magamnak egy csini üveget és abból szívesen iszogatok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Köszi a tippet, körülnézek, hátha találok valami ilyesmit én is.

      Törlés
  5. Mostanában nekem sem megy az ivás,én is csak vergődöm.Fél literes pohárból nyomnék le bubimentes vizet,kb.3at per nap plusz egyéb folyadék, de mondom,afféle mélyponton vagyok.Nem esik jól semmi.

    VálaszTörlés
  6. Mostanában nekem sem megy az ivás,én is csak vergődöm.Fél literes pohárból nyomnék le bubimentes vizet,kb.3at per nap plusz egyéb folyadék, de mondom,afféle mélyponton vagyok.Nem esik jól semmi.

    VálaszTörlés
  7. Hát én a rengeteget ivók táborába tartozom.
    Én akkor is iszom, ha nem vagyok szomjas. Vannak amolyan ivásaim, ami a napi rutinjaim része. Pl, mindig iszom egy pohár vizet, mielőtt elmegyek itthonról. Meg kézmosáskor is legurítok egy pohárral, ha már ott vagyok. Szerintem próbáld ki te is. Minden wc és minden kézmosás után egy pohár víz. Ha kell, ha nem. Hamar rutinná válik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, én tuti bepisilnék, ha mindig innék, valahányszor elmegyek itthonról. :)) Nem biztos, hogy már az első héten, de előbb-utóbb....:))) Ettől függetlenül ügyes vagy, én is várom már a "jobbivós" korszakom. :)

      Törlés
    2. Állítólag 2-3 nap alatt átáll a vese a nagyobb terhelésre. Nem tudom. Én mindig sokat iszom, és kevesebbszer járok vécére, mint bárki a családból.

      Törlés