2016. jan. 10.

Rajz házi

Elég cifra és csupa válogatott káromkodásokkal teli bejegyzést tudnék írni arról a rajz feladatról, amivel az egész család foglalkozott már, és mégsem sikerül megcsinálnunk. Hiába.. a térlátás valahogy nem az erősségünk. Sőt, az, aki a leginkább érintett lenne a feladat megoldásában rendkívül nehezített pályán mozog e téren, ami azt illeti. Ezen múlik a félévi jegy amúgy. :( De valahogy még majd holnap délután megküzdünk azzal a résszel, ami máról maradt, aztán lesz, ami lesz. Kedvem lenne a tanárnőt meginvitálni valami hasonló feladatra, csak hogy érezze a törődést, de nem teszek ilyet, mert ugye úrinő... :D (fenéket, de ilyesmivel már nem küzdök) Mondjuk magamban azért háborgok, hogy hol van itt az, hogy mindenkit a saját képességeinek megfelelően blabla... mert persze, hogy sehol. De hogy készségtantárgy.. könyörgöm. Na mindegy, ez már úgyis így marad, én meg úgyis évek óta háborgok ezen, hogy technika hármas, rajz kettes.. cöh.
Ebben a fergeteges időben amúgy sem tudtunk volna túl sok mindent csinálni, mint ezzel a kocka-izével szórakozni, úgyhogy felfoghatjuk úgy is, hogy milyen jó kis családi program kerekedett belőle. :D De ez majd azután lesz, hogy már úgy tudok erre gondolni, hogy nem mérgelődök rajta.
Amúgy meg.. legyen már tavasz. Uncsi ez az örökös szürkeség, sötétség, mindig valami esik.. (és utálom a rajzot is)

7 megjegyzés:

  1. Soha, soha nem hallottam még rajz háziról!!!!

    VálaszTörlés
  2. De kár, hogy nem voltam ott, megcsináltam volna. Nagyon bírtam az ilyeneket, perspektíva, meg minden... igaz, mi nem általánosban, hanem gimiben tanultunk ilyesmit "ipari rajz" című tantárgy keretében, az egyik kedvencem volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Ági, nagy kár, hogy nem voltál itt. Legközelebb eszembe fogsz jutni, és meginvitállak egy rajzolásra. :)

      Törlés
  3. Klári lányomék dolgozatot írtak rajzból. :) Ötödikes, könyörgöm!!!! Bár tény, a készség-tantárgynál ez lehetne a megoldás, ha már egyszer jegyet kell rá adni. De miért is kell?! Nem ott kéne egy kicsit lerelaxálni, és mindenkinek a képességei szerint kifejeznie azt, amit szeretne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is van dolgozat írás is. Én sem értettem soha, hogy miért KELL mindenáron osztályozni ezeket a tantárgyakat, és szintén én is úgy érzem, hogy ezeken az órákon kéne leereszteni, nem még stresszelni feleslegesen..

      Törlés
  4. Most látom először, hog yvalójában szerencsés vagyok, hogy minden gyerekem remekül rajzol! :) Legalább ez megvan nekünk:D

    VálaszTörlés