2016. jan. 17.

Nem tökéletes

Vannak ezek a mindenféle életmódbeli tanácsokkal szolgáló portálok, újságok, magazinok, amik csupa jó ötlettel tudnak szolgálni gyakorlatilag mindenre. Kb. olyan ez, hogy mindent megoldanak, csak győzd kiválogatni, hogy hogy is szeretnéd megoldani.
Na, ők azok, akiket egyre kevesebbet olvasok, mert minimum romokban tudok heverni attól, hogy gyakorlatilag úgy jön le, hogy mindent sz.rul csinálok. Az ő olvasatukban napi fél és másfél óra közötti időtartam elég ahhoz, hogy a lakás szuperül nézzen ki, és ennyi ideje mindenkinek van. Aztán napi fél órája mindenkinek van arra, hogy is szép legyen, meg fitt, meg minden. Ehhez persze van millió ötletük is, amiknek már az olvasásától is néha felmegy bennem a pumpa.
Tényleg lehet, hogy én csinálom őrülten sz.rul az egészet. Az is lehet, hogy az a baj, hogy nem olvasom ezeket a jó tanácsokat, vagy ha olvasom is, nem veszem őket annyira komolyan, amennyire kéne. De vagy nincs is napi másfél-két órám a lakásra meg magamra, vagy ha lenne épp, akkor meg kedvem nincs hozzá. Így aztán mindig mindent random módon csinálok.
És így esik meg az, hogy vasárnap este- dacára egy itthon töltött hétvégének- nincs felmosva, és nem üres sem a szennyestartó, sem a ruháskosár. Sőt.. :D ;)

4 megjegyzés:

  1. Hááát, napi másfél-két órája keveseknek van (aki dolgozik, annak hogy is lenne?), valami csel lehet ebben az egészben. :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyjából lehet rendet tartani napi félórával, de csak nagyjából és csak rendet tartani, ami messze nem azonos a csilli-villivel. És! Ezt is csak úgy,ha nem csak te csinálod, hanem a többiek is... persze így is a tiéd a munka 2/3-a, de legalább a maradék egyharmadot megcsinálják a többiek. Nálunk kb. ez van. Takarítani úgy rendesen, csak heti 1-2 alkalommal szoktam ( porszívózás, felmosás, portörlés mindenütt ) ami meg a nagyjábóli rendhez és tisztasághoz kell, azt meg mindennap. A hétvégén ált. egyfolyátban mosok napi 2 adagot minimum, hét közben meg kétnaponta ... A legnagyobb rendben tartja a szobáját, Vió nem, de legalább kipakolja a mosogatógépet és kiviszi a szemetet, a két kicsi mindig rendet rak a szobájában és be is ágyaz magának:) Szóval így nem olyan nehéz.

    VálaszTörlés
  3. Aki ilyen cikkeket ír, az nem klasszikus munkahelyen dolgozik. Az én kedvencem, amikor gyereknevelésről nyilatkozik olyan, akinek az még csak az öt éves tervében van benne. No comment.

    VálaszTörlés
  4. Munkamegosztással megy. Nálunk a most lassan 10 éves elkezdett kéthetente egyszer főzni. Mi együtt takaritunk, a férjem porszivozik stb. ebből sose volt probléma.10 éves kor felett nincs is lehetetlen házimunka a gyerekeknek, nem hotelben laknak, ahogy mondani szoktam. Engem kiszolgáltak otthon, meg is lett az eredménye , 25 évesen még teljesen önállótlan voltam. A nagyvilágba kellett egyedül elmennem , hogy végre felnőjek.
    Igy hogy óriási a ház , a munkahelyemen is mi takaritunk - de együtt csináljuk ! - van idő vendégekre , barátokat látogatni , bulizni ! sportra kávézni barátnőkkel és nekem a félóra napi szepitkezés is ugy ahogy belefér .
    De az is igaz a bevásárlások nagy részét ( kaját is ) a netről intézzük és nagyon össze szervezzük a naptárunkat( és még igy is borul a rendszer néha ;)

    VálaszTörlés