2016. jan. 12.

Iskolai hírek

Az a bizonyos kocka ötös lett. :) Nem, ennyire amúgy nem lett jó, de gondolom azért értékelte a tanárnő az erőfeszítést is, amit a cél érdekében tettünk. Hát.. még ha odaírhattam volna a lap hátuljára, hogy a komplett család ezen agyalt, és még telefonon keresztül is próbáltak segíteni. :) Akkor csillagos ötös lett volna, az már biztos. :) Begyűjtött mellé még két hármast a két portréra, amit vitt, meg egy kettest valami dolgozatra, így aztán vígan megvan a rajz hármas. Aminek örülünk, persze. Nem kell jobb, de azért az nem baj, ha nem rosszabb. :)
Patrik meghozta a jelentkezési lapot az előrehozott érettségire. Amit persze, tudtam, csak most mégis valahogy megint fejbekólintott a dolog. Aztán lassan választania kell fakultációt a következő két tanévre, ami szintén az (emelt) érettségire való felkészítést (is) szolgálja. Kíváncsian várjuk mi lesz a választék, főleg, mert tantárgypárokból lehet majd választani, mint pl. matek-fizika, vagy magyar-történelem. Kéne neki a német fakultáció, hogy meglegyen abból is a nyelvvizsga majd tizenkettedikre, de választott tárgyként földrajzból szeretne érettségizni, ami meg még kérdéses, hogy lesz e fakultációban. Szóval, nem egyszerű ez, de majd reméljük kibogozódik. Egyébként most is azt mondom, egyszerűbb volt ez régen. nem volt így agyonbonyolítva, hogy emelt érettségi, meg előrehozott, meg ez-az-amaz. Simán mentünk érettségizni, amikor annak itt volt az ideje, és punktum. Néha örülök, hogy megértem, hogy is vannak ezek a dolgok. Bele sem merek gondolni, hogy mi mindent kell majd átlátni akkor, amikor majd a felsőfokú tanulmányokat kell tervezgetni.
Amúgy a jelentkezési lapot ma még nem töltöttem ki. Úgyis egynapos késéssel szoktam reagálni mindenre.. tegnap kérte a kajabefizetéshez a pénzt, ma este már oda is adtam neki. Holnap kitöltöm a papírt, holnapután talán nem felejtem el Rolinak az osztálypénzt odaadni.

Ez a tavaszias időjárás egészen kedvemre való lenne már. De úgy hallottam, elrontják hétvégére már megint. Szóval erre még várni kell.

6 megjegyzés:

  1. Miért neked kell kitölteni a jelentkezési lapot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogalmam sincs. Küldték, hogy töltsem ki, és írjam alá.

      Törlés
    2. Arra gondoltam igazából, hogy miért nem Patrik tölti ki magának? Akkor neked csak ellenőrizned kellene maximum. :)

      Törlés
    3. Őszintèn szólva mèg nekem is gondot okozott, nem csak a rubrikák nagyon apró mèrete miatt... Egyet el is rontottam. :)

      Törlés
  2. gratulálok a jó hírekhez! :-)
    nálunk csak aláírom az iskola által számítógéppel kitöltött papírt...
    előre borsódzik mindenem a beígért hidegtől/hótól (grrrrrrrr)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szívesebben írnám csak alá. :)
      Nekem is van minden bajom előre már.. bárcsak ne lenne igaz.

      Törlés