2015. dec. 14.

Legyen, vagy ne?

Ugye ez az idei az utolsó karácsonyunk ebben a lakásban. Egyrészt alig várom, másrészt.. na mindegy. Kicsit elszorul azért a torkom, ha rágondolok, de ez csak színtiszta nosztalgia, semmi más. Persze, hogy nem bánom, hogy nem lesznek többet olyan dilemmáim, mint amilyen most is.
Volt nekünk már ezerféle fánk ez alatt a tizenhét év alatt, mióta itt lakunk. Volt igazi fenyő, műfenyő, kisebb, nagyobb, földlabdás. Szóval, mondhatjuk, hogy szinte az összes verziót kipróbáltuk már.
Eddig mindig ragaszkodtunk is hozzá, még úgy is, hogy az utolsó két-három évben már nagyon nem találtunk neki helyet. De persze, fa legyen, milyen karácsony az már, amikor nincs?
Aztán tavaly a földlabdás fánk valamiért tönkrement, és nem is tudtuk megmenteni, pedig átültettük a cserépből földbe, hogy hátha majd ott.. de sajnos nem.
Az idén aztán ismét itt a dilemma, hogy milyen legyen. Most először hajlok rá, hogy nem kell a klasszikus értelemben vett karácsonyfa. Földlabdás biztosan nem, mert jövőre egészen biztos, hogy nagy fánk lesz, és még az is lehet, hogy nem az évek óta a padláson őrizgetett műfenyőt poroljuk le, hanem majd jól megadjuk a módját, és veszünk egy igazit. Amilyen az első pár évben volt csak. :)
Mielőtt bárki lehurrog (és azt gondolja, hogy negatív vagyok. :D :D), a gyerekek a legkevésbé sem ragaszkodnak a karácsonyfához. Leginkább semmilyen tárgy, vagy körítés nem hozza őket lázba, úgyhogy nekik mindegy. Balázs azt hiszem, rám fogja bízni a döntést, mert neki is mindegy. Én vagyok az, aki ragaszkodik dolgokhoz, de lehet, hogy az idén nagyon modern leszek, és elengedem a ragaszkodásomat. :)
Végül is van pár alternatíva, ami tetszik.



De most, hogy így a végére értem.. már mégiscsak az jár a fejemben, hogy dehát ez lesz itt az utolsó karácsony. És pont most ne lenne fa? :D Szóval, lehet, hogy mégis..Na majd még kigondolom. :)

6 megjegyzés:

  1. En a legyenre szavazok. :) szerintem utolag bannad... egyszer a ferjem a kanape sarkan gondolta felallitani a fat. Azt hittem poennak gondolja, de nem. Persze nem engedtem. :)

    VálaszTörlés
  2. öregszem/fiatalodom (ki tudja).... de nekem egyre jobban bejönnek ezek az alternatív fák :-)

    VálaszTörlés
  3. Nekünk évek óta mua. a műfenyő van, legalább nem hullik és miattunk nem hal meg egy fa sem. Én szeretem:) Porold le ami a padláson van!

    VálaszTörlés
  4. Évekig "könyörögtem" egy műfenyőért, mert most már olyan szépeket lehet kapni, tényleg mint az igazi. Végre tavaly megvettem és bár baromi drága volt, spórolni nem akartam rajta, mert sajnos ezek a 3D-s levelűek tényleg nem olcsók, nem bántam meg. Végre sokáig szép, igazi, élethű és legalább nem kell azonnal kirakni karácsony után, mert bármerre lépsz tele a talpad tüskével. Szóval én örülök neki nagyon, nagy csokor fenyőágat pedig minden szobába teszek vázában, vízzel, ami ontja magából a fenyő illatot és nem potyog. Szóval nekem a mű.

    VálaszTörlés
  5. Leporolom a padláson lévőt, mert gyönyörűszép, de az idén még semmiképp nem fér el. :) Majd az idénre is kitalálok valamit. :)
    Eszter, fiatalodsz. ;)

    VálaszTörlés
  6. Nekünk egyszer, nagyon régen, amikor még csak ketten voltunk, és egy garzonban laktunk, akkor olyan pici fánk volt, mint egy csokor virág, de rendes fa alakú volt, nem csak fenyőágak. Egy borosüvegbe állítottuk, azt hiszem, és tök jó volt. Szerintem vegyél valami jelképesen picit. Aztán jövőre meg egy plafonigérőt :)

    VálaszTörlés