2015. dec. 8.

Kipróbálandó

"A buddhistáknak van egy jó kis gyakorlatuk: hétvégenként egy füzetbe felírják, hogy a héten mi hozta ki őket a sodrukból. Mitől féltek, miért haragudtak, min háborodtak fel - csak röviden, emlékeztető szavakban. Egy hónap múltán aztán végignézik a listát, és figyelik magukat, mi az, ami még mindig bántja, felháborítja őket, és mi az, aminek már nincs jelentősége számukra. Azokat kihúzzák. Ilyenkor néha döbbenten látja az ember, hogy milyen marhaságokon izgatta fel magát. Olyasmiken, amiknek napok, hetek elmúltával már semmi jelentőségük sincs. Ilyenformán idővel kirajzolódnak az érzelmileg valóban fontos dolgok." Popper Péter: Lélekrágcsálók

Ezt ki fogom próbálni. Kíváncsi vagyok rá, mi minden jut majd eszembe szombaton erről a hétről például. Meg úgy egyáltalán az egészre.

2 megjegyzés:

  1. Na, nekem naponta kellene felírnom, mert egy hét alatt annyi szokott lenni, hogy szombaton visszamenőleg már biztos nem tudnám összeszedni. :) Egyébként én nem nagyon hiszem, hogy annyira csökkenne a jelentőségük, mert ami felbosszant, az felbosszantana egy hónap múlva visszatekintve is. De persze ki kéne próbálni a módszert.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó, én is kipróbálom! :)

    VálaszTörlés