2015. okt. 26.

Tényleg hülye vagy, világ!

Az, hogy az a véleményem, hogy nagyon régóta, és egyre komolyabb mértékben próbálnak minket droidokká változtatni valószínűleg már sosem változik meg. Sőt, egyre csak erősödik bennem az érzés. Csalódott is vagyok miatta, hogy olyan kevesen látják ezt, és próbálnak mégis épeszűként megmaradni ebben a hülye világban.
Kétféle tábor van jelenleg (a besorolás csak és kizárólag a saját ismerőseimre vonatkozik, nem általánosítás). Az egyik, aki mindent elhisz, fenntartás nélkül. Ő az, akivel meg lehet etetni bármit, az összes "nagyon fontos" vitaminkészítménytől elkezdve mindenféle összeesküvés-elméletig. A másik pedig, aki valahogy megpróbál a múltban élni, és azzal veregetni a vállát, hogy ő mekkora magyar, és micsoda hagyományokat őriz. Az, hogy közben mindkettőjük mellett elmegy az élet, fel sem tűnik nekik. Az egyik gond nélkül vásárolgatja október közepén a szaloncukrot karácsonyra, a másik a bolt közelébe sem megy, hanem szorgosan gyűjtögeti a recepteket, és irkálja a naptárba, melyik nap mit fog csinálni, hogy majd minden időben készen legyen. Egyik sem normális szerintem, mert közben pont azt a napot nem élik meg, ami éppen zajlik.
Nincs időnk semmire sem, mert mindent gyorsan akarunk. Azt sugallják a reklámok, hogy gyorsan kell vacsorát főzni, gyorsan kell elmulasztani a fejfájást. A gyerekeinktől azt várják, hogy gyorsan nőjenek fel annyira, hogy már ne legyen velük gond, gyorsan legyünk túl az ilyen-olyan problémáikon, amihez ezer meg egy fejlesztőlehetőséget ajánlanak. Legyünk gyorsan túl azon a korszakon, amikor még nyitva van a szemünk, és lehetőleg legyenek körülöttünk olyan felnőttek, akik már rég nem látnak. Ha minden úgy zajlik, ahogy kell, akkor a vége egy tökéletesen közönyös társadalom lesz, akik ész nélkül csak kattintgatnak, megosztanak, mindenféle érzelem nélkül.
Néha már-már fájdalmas, hogy mindezt még látom. Talán könnyebb az a droid-lét.


A téma kimeríthetetlen, és biztos lesznek, akik felhorkannak, mert magukra vesznek egy-egy mondatot belőle, de nem kell mindig minden inget felvenni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése