2015. okt. 6.

Amikor elszabadul a pokol

Hányszor, de hányszor mondták, hogy "de jó neked, fiaid vannak", megszabadulsz a hajbizgeréktől, meg a körömlakkoktól, meg minden ilyesmitől, ami a lányoknak már gyakorlatilag pelenkás koruktól alaptartozék. És igen, egyet is értettem, hogy mennyivel egyszerűbb is minden így fiúsítva. Volt az egyenfrizura mindenkinek, amit én magam is le tudtam vágni hajvágóval, fogkefe, fogkrém, slusszpassz.
No.. hát akkor elárulom, hogy alaposan elszabadult itt a pokol fiúfronton, és csak levegő után kapkodok időnként. Mert nemhogy nincs már egyenfrizura, de kérem szépen, előkerült a hajszárító, a mindenféle hajzselé, hajhab, körkefe, fésű. Egymást lökdösik a tükör elől. Kicsit sokkoló is ez így, attól meg egyenesen lementem hídba, amikor Patrik közölte velem, hogy matt hajhabot vegyek neki. Azt sem tudtam, hogy létezik olyan. (amúgy még csak hajzselében láttam).
És ez nem is elég, hogy hajmizéria van. Sosemlátott mennyiségben fogy itthon az arctisztító, és még mellé arcradírt is kértek, meg arclemosót. Ugyanilyen sosemlátott mennyiségű fogkrémet pusztítanak (innen üzenem, vigasztalásul, hogy igen, az én fiaimnak is könyörögni kellett miatta régen). Dezodorból nem tudom hányféle van itthon, és hetente közli valaki, hogy mi az, ami még kell neki. Izzadásgátló, dezodor, hajhab, másik hajhab, zselé, wax, másik sampon, izébigyó.
Mindemellé még belépett az életünkbe a mérleg. Nem nálam. Náluk.
Eddig azt gondoltam, ezek lányos dolgok. De nem.. hát.. majdcsak megszokom. :D

4 megjegyzés:

  1. De aranyos bejegyzés. Nekem egy kamasz lányom és egy fiam van. A lányom hosszú haj,sima sampon, lófarok, egyszínű fekete hajgumi, semmi csicsa aztán kész, a fiam szintén zselé, hajhab és fél óra a tükör lőtt mire séró belő.

    VálaszTörlés
  2. Nem lányos dolgok! Hajzselé, tinitonik, bőrradír, korrektor! és persze desodor és parfüm hegyek- ez pont így jó:)

    VálaszTörlés
  3. Imádom amikor a nagyfiam készülődik valahova vagy egyszerűen csak fürdik. Imádom azt a PASI illatot...(nálunk is ő kerül többe ilyen téren mint mi ketten lányok)

    VálaszTörlés
  4. Anna, ezzel a focista frizura divattal nagyot fordult a világ a hajkérdésben mindenhol, úgy látom. :D
    Mesélő, igen, pont így jó. Hétvégén kicsit át is kell variálnom a fürdőben a tároló kosarakat, mert nem férünk a sok bigyótól. :D
    Kataca, de örülök, hogy "látlak". :) A pasi illatot én is nagyon szeretem. (van is benne bőven részem)

    VálaszTörlés