2015. szept. 19.

Összefonódások

Valamelyik nap, amikor kiderült, hogy Patrik új matektanára az én volt osztálytársam, akkor gondolkodtam el rajta, hogy mennyiféle összefonódás is volt már eddig az életükben. Persze, így van ez akkor, amikor ugyanabban a városban élünk gyakorlatilag születésünk óta mindannyian.
Így fordulhatott elő, hogy:
-Patrik a dadus nénije ugyanaz volt, aki a húgomé is
-Erik óvó nénije ugyanaz volt, aki a húgomé is
-Roland óvó nénije ugyanaz volt, aki az enyém is
-Roland óvó nénijének a lánya Patrik osztálytársa volt
-Roland dadus nénijének a fia Patrik csoport társa volt az oviban
-Patrik matek tanára ugyanaz volt, aki az enyém is
-Erik osztályfőnöke a sógorom csoporttársa volt az oviban
-Erik matek tanára tanított engem is, és a sógoromat is
-Roland magyar tanárának a lánya Patrik osztálytársa volt

És még egy csomó ilyen apróság előfordul, mert olyan is van, hogy egy család két gyereke közül az egyik Patriknak volt osztálytársa, a másik Rolandé. :) Érdekes érzés ugyanazokkal a szülőkkel két különböző közegben is együtt lenni. :) De pl. Roland annak idején olyan két szülésznőnél született, akik közül az egyik Patrik születésénél segített, a másik pedig Eriknél. :) Na persze, ez előfordulhat olyankor, amikor ugyanabban a kórházban születnek mindannyian.
Na de most, Patrik új matektanára kapcsán kicsit zavarba is jöttem. Mert hülyén fogom érezni magam majd amikor esetleg összetalálkozunk először, mint szülő-tanár. :D Még akkor is, ha várhatóan nem lesz egymással konfliktusunk. Már csak azért is, mert hiába nonszensz ekkora gyerekekkel, mégsem érzem én még magam annyi idősnek, hogy középiskolás gyerekeket tanítsak matekból. Az olyan.. izé... :D :D

Egyébként meg.. csak a teljesség kedvéért (de ez már más téma) tegnapra Balázs is beteg lett, mára Eriknek is rettenetesen fáj a torka. (mert mindenki csicska, ez is azért van :D) Remélem azért Patrik és Roland most már megússzák.

2 megjegyzés:

  1. Jobbulást nálatok mindenkinek Dius, remélem te már jobban vagy! Egyébként a napokban gondolkoztam ilyen hasonló összefonódásokról nálunk, bár a tiétek sokkal szerteágazóbb :) ...

    VálaszTörlés
  2. Talán ma már azt mondhatom, hogy elkezdtem a javulás felé lépkedni. Apró kis tyúklépésekben, de ez is valami az elmúlt napokhoz képest. :) Köszi a jókívánságot, remélem ezzel be is fejezzük erre az évre a betegeskedést. :)

    VálaszTörlés