2015. szept. 1.

Nem lesz sétagalopp

Nem is tudom mit mondjak. A legvadabb rémálmaim válnak valóra az iskolával kapcsolatban. Össze vagyok zavarodva, és nem értem, hogy azok, akiknek ott az oktatási hivatalban (nem is tudom hogy hívják már őket dühömben) azzal kéne leginkább foglalkozni, hogy ez a sok gyerek, aki ma megkezdte a tanévet,jól érezze magát az iskolában, és szeressen tanulni is,  hova tették az eszüket. Vagy nem is tudom, van e nekik egyáltalán.. (már bocsánat) Kitalálták a sok okosságot, hoztak rá rendeletet, törvényt, akármit.. de nincs senki aki azt mondja, hogy "állj!"?
Patrik minden idők legdurvább órarendjével állított ma haza. Jobban mondva küldte el nekem üzenetben már délelőtt. Nem is tudtam hirtelen, hogy jól látok e, mert én még ilyet nem láttam.



Igen, ilyen csúnyán ír. :D De ez lényegtelen ezügyben. Most még azt sem látom, hogy egyáltalán hogy fogja ezt majd bírni? Embertelennek tűnik a heti négy nulladik óra, ami azt jelenti, hogy már hét órakor a tanítási órán fog ülni az iskolában. És még embertelenebbnek tűnik, hogy lesz olyan nap is, amikor hétkor már ott lesz, négykor meg még ott lesz. Novemberben sötét lesz amikor megy is, meg amikor jön is. És még csak nem is kell messzire mennie, mert a busz mindössze tíz perc.
Komolyan azt hiszik, hogy szükség van erre? Várom a pillanatot mindig, amikor szükség lesz végre arra, hogy mit tudok a héliumról. Vagy Németország kőolaj-iparáról. Még az a pillanat sem jött el, amikor a kör sugarát kell kiszámolnom. Felesleges információk tömkelegével tömik a fejüket, és mellette elvárják, hogy mindezekből a létező legmagasabb színvonalon feleljenek, írjanak dolgozatot, majd aztán érettségizzenek, hogy legyen elég pontjuk a felvételihez.
Szerintem meg éppen most nem erre lenne szükségük. Arra inkább, hogy iskola után még legyen lehetősége a haverjaival elmenni kibeszélni a szülőket, a tanárokat, csajozni, vagy bármi. Mert ezeket a dolgokat is MOST kéne megtapasztalni. De nem lesz erre lehetőség, mert csak a túlélés a cél. :(
Szomorú vagyok, dühös, és kiábrándult. És nyári szünetet is akarok.
A többiekről meg nem is tudok még nyilatkozni. Az biztos, hogy Eriknek is lesz nulladik órája.

11 megjegyzés:

  1. Óh, ez nagyon-nagyon durva. Először csak azt láttam, hogy mennyi hat-hét órás van van, aztán jöttem rá, hogy nulladikkal kezdődik. :-(

    VálaszTörlés
  2. Négy nulladik óra???????? Mindig tudtam, hogy a magyar oktatás egyre lejjebb süllyed. Sajnálom Dius, megértelek. Szegény gyerek :( Teljesen egyetértek veled, nem normális ez a mi oktatás politikánk.

    VálaszTörlés
  3. Kozelitsuk meg humoroaan: ezek utan az egyetem felszabaditas lesz par ev mulva, meg a munkahelyek tobbsege is, ahova kilenc korulre, jo esetleg nyolcra kell menni.

    VálaszTörlés
  4. Kozelitsuk meg humoroaan: ezek utan az egyetem felszabaditas lesz par ev mulva, meg a munkahelyek tobbsege is, ahova kilenc korulre, jo esetleg nyolcra kell menni.

    VálaszTörlés
  5. Kozelitsuk meg humoroaan: ezek utan az egyetem felszabaditas lesz par ev mulva, meg a munkahelyek tobbsege is, ahova kilenc korulre, jo esetleg nyolcra kell menni.

    VálaszTörlés
  6. Az egész nagyon durva, de azt a pénteki 9 órát komolyan gondolták?! Biztos hasznos és eredményes lesz az a nyelvtan óra hullafáradt gyerekekkel...

    VálaszTörlés
  7. Hát, erre már tényleg nincsenek szavak, de képzeld csak el, milyen jó is lesz, amikor mindez kibővül még a kötelező mindennapi énekkel...
    Én is kiakadtam az enyéim órarendjén, és nagyjából át is variáltam a délutánjaikat, hogy minél több játszós, szabad idejük legyen. Nálunk az elsősöknek is van, hogy 7 órájuk van. Pöpec.

    VálaszTörlés
  8. Márkó már tavaly hétre járt és szinte mindig nyolc órája volt ( egy nap nem) én így ezen nem döbbentem meg annyira, viszont Viola 7.-esén nagyon. Egy nap van hat órája a többin hét és nincs könnyű napjuk egy sem. Ő is a 6.50-es busszal megy el és négyre ér majd haza mindennap. Így marad a heti egy edzése és egy rajz órája, többet nem is sportolhatna mert nincs rá ideje:( és csak 13 éves...:(

    VálaszTörlés
  9. Ez nagyon-nagyon gáz...
    Nem csoda, hogy az alternatív iskolákba többszörös túljelentkezés van....
    Dius, nem lehet ezen valahogy szülői összfelháborodással, tüntetéssel, sztrájkkal, akármivel változtatni??? Mert ez nemhogy gyerekgyilkos, de szülő- és tanárgyilkos órarend! Nem akarom elhinni, hogy egy 15 évesnek lehet 9 órát tartani egy nap, úgy hogy abból csak 1 az, ami tesi, az összes többi komoly tantárgy.

    Kitartást Dius, Nektek is és Patriknak is!

    VálaszTörlés
  10. Hat ha jobban megnézem tele van angollal meg némettel, ami jó. nem kell külön nyelvórára járni...

    VálaszTörlés
  11. Aztabetyármindenit....ez nagyon durva. Lesz ideje levegőt venni annak a gyereknek? Ki volt az az idióta aki ezt engedélyezte?
    Bencének egy nap van 6 órája, a többi napon 5. Negyedikes.

    Sajnálom :(

    VálaszTörlés