2015. szept. 6.

Ma voltam legmenőbb is

A szokásos mindennapi teendők (főzés, mosás, stb.) mellé ma be kellett iktatnom egy hajfestést, mert ordenáré módon látszott már megint az összes ősz hajam. Közben megbeszéltem magammal, hogy amíg az első festés hatóidejére várok, addig elpakolom a ruhákat, amik időközben mind megszáradtak. Legalább erre jó volt ez a mai szél. Aztán a második kör utánra azt terveztem, hogy bekötöm a maradék tankönyvet is, ami hét közben nem volt itthon. Végül úgy alakult, hogy a második kör után inkább játszottam a telefonomon a pixwords-szel, aztán meg még pékségbe kellett menni, így csak késő este került sor a tankönyvekre. Viszonylag gyorsan végeztem vele (mit tesz az egy évtizedes rutin :D), aztán még megkérdeztem, kinek milyen füzetre kell még borítót tenni.
Erik két nagyalakú füzetet hozott, és megkérdezte, van rá valami menő borító? Erik az, aki annyira érdekes viszonyban van az iskolával, hogy pl. tegnap éjjel már arra ébredt Balázs, hogy hány, majd ezt még megismételte reggel egyszer-kétszer, végül nyom nélkül elmúlt. Így aztán megpróbálok mindent, hogy egy kicsit legalább kedvet csináljak hozzá, vagy azt érezze, hogy vannak az iskolával kapcsolatban jó dolgok is. Így lett neki barcelonás tolltartója, és barcelonás sportzsákja, valamint barca-s vignetták is. Füzetborítót azt nem kaptunk, pedig amikor első nap úgy jött haza, hogy "Hú, anya, egész nap a táskámban kuporgattam a tesicuccomat, nehogy baja legyen", akkor azért magamban hálaimát rebegtem mindazoknak, akiknek először eszébe jutottak a focicsapatos iskolaszerek. Mert így még soha, semmire nem vigyázott, mint most erre. Na de ez a menő füzet egy pár percre feladta nekem a leckét, mert ugyan vettem én A4-es füzetre is borítót, de sem a lovas verziót, sem a snowboardozó fazont nem tudtam kikiáltani menőnek. Akkor eszembe jutott a képes sport, amiből a héten azért vettem kettőt, mert Magyarországos szilikon karkötő volt benne (Patrik azért már kinőtt az ilyesmiből). Emlékeztem rá, hogy válogatott poszter is volt benne, ami még azóta nem köszönt rám a falról, így sejtettem, hogy ott lapul valahol. Meg is lett, de túl nagy volt. De innen már nem volt megállás, és kerestem a szekrényük mélyén megfelelő méretűt. Találtam is egy Barcelona és Fradi posztert. Tökéletes. Erik mindebből semmit nem látott, mert épp a telefonjával együtt elvonult a lakás legkisebb helyiségébe. Mire kijött, készen voltak a füzetek. A barcásra Barcelona vignettával, a Fradisra fradissal (az még tavalyról maradt, amikor szereztünk belőle be tartalékot is).
Kijött, és megkérdeztem tőle, nézze meg, jók lesznek e a füzetei. Hát azt az örömöt, amikor meglátta. "Hú, anya, Te vagy a legmenőbb"- közölte fülig érő vigyorral. Még egy kis alakú füzetre kellett borítót gyártanunk, arra hozott egy Suarez posztert (a falról szedte le :D), és .. a hab a tortán, hogy még Suarezes vignetta is van abban a Barcelona-s csomagban. Így aztán most örül, és azt mondja, méltóképpen fog bánni a füzeteivel. :) Így legyen.
Majd aztán ezt a vonalat még valahogy továbbgondolom, hátha megtaláltam a kulcsot hozzá. Igaz.. van egy "fogadásunk" is. Nyáron nagy lazán közölte, hogy majd csak lessük, hogy ő bezzeg ötös lesz fizikából. És ha ötös lesz, akkor vegyünk neki egy iphone6-ot. Nagy magabiztosan kezet ráztam vele, merthogy a fizika nálunk eddig még senkinek nem ment túl jól. Hármas környéke, maximum, nemhogy ötös. De aztán a napokban eszembe jutott, hogy eddig egyszer volt úgy, hogy "valamiért" tanult. Akkor egy bicikli volt a tét cserébe a matek ötösért. Megszerezte. Szóval.. lehet, hogy el kell kezdenem spórolni? De ott egye meg a fene, ha működik, még ezt is megéri.

6 megjegyzés:

  1. A biztonság kedvéért kezdjél el gyűjteni...! :-)

    VálaszTörlés
  2. Iskolaváltásra nem gondoltatok? A hányás már nagyon durva.

    VálaszTörlés
  3. Én is drukkolok neki nagyon, kerül, amibe kerül. :)
    Kriszti, de gondolkodtunk (egyébként mostanra kiderült, hogy a hányás egy vírusfertőzés eredménye, de azt is a suliból hozta), de nem akar. Attól fél, hogy máshol még rosszabb is lehet.

    VálaszTörlés
  4. Dius, nagyon sajnálom, hogy ennyire rosszul érzi magát, és ennyire fél a későbbi "nagyobb rossztól". Azért gondoltam, hogy pszichoszomatikus, mert családban nálunk is volt hasonló. A testvérem élte ezt át középiskola vége felé, hogy szinte heti rendszerességgel hányt és ment a hasa, mert annyira utálta a gimnáziumot, ahova járt. Ő sem akart váltani, pont ezek miatt, illetve közel volt már az érettségi, jó nevű gimnázium, stb., és utólag visszatekintve mi sem vettük eléggé komolyan. Az eredmény: mai napig ideges lesz, ha a volt sulija közelében van elintéznivalója, illetve bélpanaszokkal is küzd...

    VálaszTörlés