2015. szept. 7.

Lesz itt rend

És lesz itt tisztaság. A fiaim jóvoltából, természetesen. Mert először péntek este Roli jóvoltából négykézláb mostam fel a szobájukban, ami tejben (jobban mondva tejben úszó gabonaizében) úszott, aztán lemostam az asztalt, a széket, kimostam a székpárna huzatját. Majd ezt az egészet megismételtem még egyszer, mert ragadt még egy kicsit.
Majd aztán szombaton ágyneműt húztam Erik jóvoltából, tokkal-vonóval, ahogy kell. Meg wc-t takarítottam, alul-felül, domestosban áztatva, hogy biztos pusztuljon minden, aminek kell. Aztán még a kilincseket is jól lefertőtlenítettem.
Tegnap csak a mosást fejeztem be, legalábbis akkor azt hittem. Ma hajnali háromnegyed négykor újra a wc előtt találtam magam, ahogy épp hányást takarítok. Nem sok híja volt, hogy nem kell magam után is.. de az évek során szerzett rutinomnak köszönhetően megúsztam (szerintem többször takarítottam én ilyesmit, mert öreganyám egész életében). Aztán újfent ágyneműt is mostam, valószínűleg nem voltam elég alapos, mert ma a matracvédőt is kellett, és a matracot is. Hiába, így jár aki félmunkát végez. És akkor ma még bevettem a domestosban ázó dolgok közé a wc ajtót is, mert annak is csak a kilincse volt szombaton.
Holnap igyekszem magamtól szorgalmasabb lenni, és inkább annak nekiállni, amihez nekem van kedvem, mert ez így cseppet sem buli.
Erik egyébként az első iskolai héten sikeresen benyalta a hányós-hasmenős vírust.. elvileg csütörtökön mehet iskolába. Gyakorlatilag remélem, hogy úgy lesz, és mindenki más megússza.

3 megjegyzés:

  1. Én is remélem, nálunk mindenkinek a torka fáj:( Ezdrágább, de kevésbé drámai betegség....

    VálaszTörlés
  2. Mindenkinek Enterol és helyrerázza őket ;)

    VálaszTörlés
  3. Tasectan kapszulát kaptunk. Az remélem azért van ugyanilyen jó.

    VálaszTörlés