2015. aug. 10.

Roli

Nem is olyan régen volt, hogy magamban azt fogadtam, nem fogok rosszkedvűen leülni írni, mert abból semmi jó nem szokott kisülni. Így aztán most egy kicsit meg kell "ráznom" magam, és ahelyett, hogy a nagy kérdőjelekről írnék, amik vannak bennem, kitalálok valami mást.
Például mesélek egy kicsit Roliról. Aki le sem nagyon tagadhatná, hogy lánynak készült titokban. A család egyetlen nagyon kreatív tagja. Annyira, hogy már-már fárasztó. De rendre azon kapom, hogy alkot valamit. Hol egy üres tusfürdős flakont szabdal bicskával mobiltelefontartónak (ez majd érdemel egy fotót is), hol wc papír gurigákat gyűjt, hogy majd tolltartó legyen belőle. Órákon át képes tanulmányozni mindenféle youtube videót, amiből lelesi, hogy mások hogyan csinálták, és azonnal nekilát. Amerre jár, biztos, hogy van a közelében egy kis ragasztó, egy olló, vagy bicska. Aztán ezt még lehet cifrázni is, mert olykor levideózza, ahogy készülnek a remekművek, szakkomentálva az egészet. :) De a legváratlanabb pillanatokban elém pattan egy pakli kártyát tartva, hogy "húzz egy lapot, Anya!" És húzok, persze, aztán csak lesek, hogy mindig kitalálja, hogy melyik volt az.
De ő az is, aki a két bátyjának szendvicset gyárt, meg persze saját magának is, amikor nem vagyunk itthon. Ilyesmit:


Ő az, akinek könyörögni kell fél tizenegykor, hogy ugyan keljen már fel, és kezdjen el öltözködni, mosakodni, ilyesmi, de azonnal ott terem, ha arról van szó, hogy valakinek el kéne mosogatni.
Egy nagy bohóc, szerteágazó érdeklődéssel, és hatalmas lélekkel. Szívem szerint azt kívánnám neki, mindig maradjon ilyen, amilyen most, de nem ez az élet rendje.
Az biztos, hogy mindannyiunk közül Ő az, aki a leginkább tud élni, és élvezni az élet minden pillanatát. :) Lehet, hogy ahelyett, hogy "komolyítani" próbálnánk, inkább tanulhatnánk tőle. :)

3 megjegyzés:

  1. Húúú de jó fej! Nagyon tetszik, hogy ilyen:)

    VálaszTörlés
  2. szupergyerek :-) adj neki egy puszit a nevemben is...

    VálaszTörlés
  3. Mesélő, én is nagyon bírom. :)
    Eszter, átadom a puszidat. :)

    VálaszTörlés