2015. aug. 12.

Mi lenne, ha?

Eljátszottam egy kicsit a gondolattal, hogy mi lenne, ha minden a terveim szerint alakulna, és most szombaton megnyerném az ötöslottón a főnyereményt?
Első pillanatban biztos nem hinném el. Sok-sok újraellenőrzés után már biztosan elhinném, és szívem szerint azonnal világgá is kürtölném, de hallgatnék, mint a sír...
Lennének azonban bőséggel árulkodó jelek.
Mert egészen biztos, hogy amint tehetném, bizonytalan ideig tartó fizetés nélküli szabadságot vennék ki a munkahelyemen. Nem mondanék fel rögtön, mert hátha ki akarnám próbálni majd, hogy milyen érzés úgy dolgozni, hogy nem vagyok rászorulva. :D
Az is egészen biztos, hogy vennék legalább öt házat. Egyet a Balatonon. Meg még négyet, lakni. :) Lenne a fiúknak is rögtön, biztos, ami biztos.
Aztán árulkodó jel lenne, hogy feltűnően sokat utazgatnék. Mindig épp oda, ahova kedvem tartja. :) Megnézném végre New Yorkot, sétálnék a Central Parkban. Elmennék Kaliforniába, és végigjárnám Európát is.
Igyekeznék azért ésszel költekezni, és valamennyit befektetni is, hogy soha többé ne legyen gondom. :)
Kiélvezném minden forintját, az biztos. :)

Váljon valóra ez az álom. :)

4 megjegyzés:

  1. A gondolattal eljátszom néha én is... Érdekes, nálam a saját és családtagok hiteleinek visszafizetése áll az első helyen, és az, hogy mennyit adnék a testvéreimnek (mármint azért érdekes, mert valahogy mindig a kötelességtudat áll az első helyen még az álmaimban is). És igen, a gyerekeink jövőjének megalapozása, majd az utazás következik. Néha arról álmodozom, hogy csak kevés (mondjuk, 100 millió) a nyeremény. A sorrend akkor is ez. :-)

    VálaszTörlés
  2. Gyanús vagy te nekem! hátha már meg is nyerted és ködösitesz nekünk.... (és jók a tervek! biztos élvezné a család :-)

    VálaszTörlés
  3. Teide, ez most egy hedonista szemléletű költekezés volt. :) Képes vagyok kilépni a kötelességtudó énemből is... :)
    Fenci, dehogy, sajnos a múlt héten is csak mellette volt minden. :)

    VálaszTörlés