2015. aug. 11.

Ha nem volt még elég..

.... akkor holnap még várható egy kis felmelegedés. :D Van egy-egy olyan pontja a napnak, amikor még én is azt mondom, hogy húúúú, de meleg van, de azért- bevallom- én nagyon élvezem, hogy nem csak papíron van augusztus, hanem szó szerint is nyár van. De még milyen nyár. :) Azt nem mondom, hogy hosszú nadrágban és munkavédelmi cipőben tök felemelő élmény ilyenkor, de cserében zokszó nélkül fogy nálam is a védőital. Valahogy pillanatok alatt kiürül a hét és fél decis vizes flakon. :) Szóval van ennek jó oldala is.
Igaz, ami igaz, az alvás nem a legkönnyebb a teljesen átforrósodott lakásban, és az idén már tök komolyan szóba került a klímavásárlás is. Olyannyira, hogy ki is választottuk a típust. És már meg is rendeltük volna, ha lenne szerelő a környéken, aki megcsinálja. És nem arról van szó, hogy a jövő hétre nem vállalja el, mert tisztában vagyunk vele, hogy már csak szeptember környékéről lehet szó, hanem egyszerűen szóba sem állnak velünk. Egyetlen embert sikerült felhajtani ismerősön keresztül, aki kapásból és csípőből közölte, hogy bármit szerel, kivéve azt a fajtát, amit mi kinéztünk. :D :D Úgyhogy most megtorpantunk, mert nem tudjuk eldönteni, hogy csak mindenáron az általa favorizált márkát akarja ránktukmálni, vagy az általunk kinézett tényleg nem annyira jó?
Nem titok egyébként, már csak azért sem, mert kíváncsi lennék a klímahasználó blogolvasók véleményére, hogy Samsung vagy Whirlpool? Mindegyik a legmodernebb "mindent tudó" dupla A-kategóriás kütyü.
Az biztos, hogy ezt a nyarat már így vészeljük át. De sebaj, lehet még belőle klíma télre is. :) Úgyis tud fűteni is. :D (és a meleget ugye köztudottan szeretem)

8 megjegyzés:

  1. hát ez nagyon úgy hangzik, mintha rád akarná tukmálni az általa favorizáltat :D. nekünk az egyik Samsung, 5 éve tökéletesen működik, nyáron hűtésre, ősszel fűtésre használjuk.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk Whirpool van, mindkét szinten, és nagyon meg vagyunk vele elégedve. Igaz, még csak 1 éve használjuk, de jól működnek :)

    VálaszTörlés
  3. Most, hogy hajnalra azért elég hűvös van, így kicsit vissza tud hűlni a lakás, és így jó. A napközbeni meleg nem zavar, én is élvezem, hogy végre igazi nyár van.
    Pár hete mi is gondolkodtunk a klímában, de végül nem vettünk, de a tapasztalatokra én ios kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  4. Nálam 7 éve LG van, tökéletesen működik, évente tisztíttatom is a szerelővel, szerintem ez is hozzátesz az élettartamhoz meg nem leszünk tőle betegek. Szerintem a lényeg, hogy márkásat vegyetek, mert tapasztalatom szerint az ilyen-olyan noname klímák nem sokat érnek már 35 fok felett.

    VálaszTörlés
  5. Etank van,10 eves. Szerelo a parom. O akarta ezt venni. Nem kell bele a sok felesleges elektronika, mert csak hamarabb elromlik.
    Szereleshez hozzatennem, hogy mindenki MOST akar szereltetni klimat. 40 fokban. Ablakon,erkelyen,tuzo napon csung az ablakbol a szerelo...Raadasul nem 10 perc. Berhazban ha olyan a fal, akar 5-6 orat is furni-szerelni kell. Ezt is vegyetek bele. Raadasul az uj kornyezetvedelmi szabalyok szerint ugy adhat el a bolt klimat, ha a vevo visz a szerelotol egy igazolast,miszerint o fogja felszerelni, zoldkartyaja van hoza,stb. Nem lesz konnyu eset...

    VálaszTörlés
  6. Mennyivel dobja meg az áramköltséget a légkondi? A mobilklímák érnek valamit?

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat. :) Még meglátjuk, milyen lesz.
    Hencsi, ezért nem kapkodunk amúgy.. mert ráér most már ősszel is. :)

    VálaszTörlés
  8. LG Inverterter V, levegőtisztítós is egyben. Nekünk bejött.

    VálaszTörlés