2015. aug. 22.

A téma, amiről fogalmam sincs

A menekülthelyzet. Látom őket nap mint nap, hiszen olyan városban élek, ahol befogadóállomás is van. Így élünk már sok-sok éve, és gyakorlatilag nem is annyira furcsa, hogy itt vannak, mert ezt szoktuk meg. Igaz, régen az erdélyi menekültek éltek itt, aztán szerbek, meg ki tudja kik, aztán volt egy időszak, amikor jó sok színes bőrű ember is érkezett. Aztán őket is megszoktuk. Meg azokat a nőket, akiknek el van takarva a fejük. Az arcuk látszik, de a hajuk és a nyakuk sosem. Nem tudom kik ők, nem tudom honnan és miért jöttek el.
Most látom, hogy sokkal többen vannak itt, mint eddig. Egész komoly tömegként mennek vásárolni, vagy sétálnak az utcán.
De nem tudom mit gondoljak róluk. Vagyok annyira ember, hogy az embert nézem bennük, akik valamiért elhagyták az otthonukat, és akár a családjukat is. Lehet, hogy naiv vagyok, amikor azt gondolom, nem lehet könnyű nekiindulni az ismeretlennek, még akkor is, ha nyilván valami jobb dolog miatt indul el.
Nem tudok rájuk haragudni, mert nem tudom mit tennék, ha az ő életüket kéne élnem. Az isten mentsen meg attól, hogy valaha is ilyesmire kényszerüljek.
De ugyanakkor persze hallom én is a mindenféle kiabálást, hogy nem önszántukból jönnek, hanem küldik őket. Meg hogy terrorizmus, meg mindenféle csoport.. meg hogy megszállják Európát, és majd mi leszünk a kisebbség. Meg minden mást is, amit biztos Ti is. (bár.. egyre kevesebb hír jut el hozzám, mert nem olvasom el)
Egyelőre még erősebb bennem az ember. Aki azt gondolja, nehéz nekik.
És azt gondolom, hogy azok, akiknek ezzel a dologgal érdemben kell, hogy foglalkozzanak nem feltétlenül jól kezelik a helyzetet. Nem csak nálunk, hanem Európa-szerte. Mondjuk már késő mindenhez, mert eleve el van rontva minden.
Azt meg tényleg meg sem akarom hallani, akik arról suttognak, hogy mesterségesen gerjesztenek egy háborút, mert épp itt van már az ideje egy "tisztogatásnak", hogy a túlnépesedett Földünk kicsit megkönnyebbüljön.
Jobb az, hogy fogalmam sincs semmiről, nem?

6 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. nekem szimpatikus, ahogy írsz, hasonlóan gondolkodom

    és igen,
    nem tudok jósolni, és nem, szeretek vészmadarakra hallgatni, azt hiszem el, amit én tudok
    de nem tudok szó nélkül elmenni mellettük én sem
    nem tudom
    vegyes

    VálaszTörlés
  3. Bennem is hasonló érzések vannak, mint benned. Nem igazán tudom, hogy mit gondoljak, mert persze sajnálom őket, és együtt érzek velük, és nem így kellene ennek lennie, ellenben amikor 3 gyerekkel vonultam a Keleti pályaudvaron a metró felé, inkább tartottam tőlük. De ez nem bőrszín és migránsfüggő, ha ugyanennyi magyar "izomállat" vonulna velem szemben és bambulna a képembe azoktól is ugyanennyire tartanék.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm:) Hasonlóan érzek és azt gondolom nekünk jobb mint a gyúlölködőknek.

    VálaszTörlés
  5. Nem vagyok kompetens a témában. Nálunk ia van menekült szálló és nem vagyok túl boldog emiatt. Tavaly tél végén történt, hogy nem túl későn, este 6 után mentem haza, de már sötét volt. A város kihalt, mert kisváros, hideg is volt. Két menekült jött mögöttem....fel kellett hívnom a férjemet, mert féltem. Soha nem volt rossz élményem velük kapcsolatban, de nem szeretnék még világosban se olyan helyen találkozni velük, ahol nincs más. Sajnálom, persze, mert nem tudhatom miért jöttek el otthonról, de a mai világban ki bízik meg a másikban feltétlenül? Nem beszélve arról, hogy sokszor a viselkedésük nem amellett szól, hogy milyen jámborak.....

    VálaszTörlés
  6. Csatlakozom.....Ezt is hallani,meg azt is. És nem tudni,hogy mi az igazság.....Mint ember,sajnálom őket , de valaki nagyon elkábította őket,hogy errefelé mennyivel jobb lesz nekik.Mint régen,amikor a nagy Amerikába vándorlás volt.
    El van rontva és elég késő már kapkodni, bár valamilyen rendszert fel kell állítani: alkalmazkodni kell nekik,ahogy mindenkinek,aki más országba megy.
    Böjte Csaba írása áll hozzám a legközelebb :http://www.hir24.hu/belfold/2015/08/15/bayer-zsoltrol-ugrott-el-bojte-atya/
    A híreket inkább nem nézem, bár néha muszáj, de úgy variálják,ahogy akarják sajnos.

    VálaszTörlés