2015. júl. 22.

Így kéne

Lehet, hogy mégsem bírom olyan jól a meleget, mint ahogy azt eddig gondoltam. Ezt a következtetést abból vontam le, hogy ma sem türelmem nem volt semmihez igazán, se nem voltam topformában fizikailag sem.Na de miután már a nap vége van, szót sem érdemel az egész. Holnap meg amúgy is még melegebb lesz. :D
Napok óta akarok már írni arról, hogy micsoda szuperjól szervezett szemétszállítás van itt Balatonbogláron (és valószínűleg így van ez a többi balatoni városban és településen is). A kommunális szemetet egy héten kétszer viszik. Hétfőn és pénteken. Nyilván azért hétfőn, mert hétvégén többen vannak itt, mint hét közben, és ilyenkor több szemét is termelődik, mint általában. A kukásautó este jön, amikor már a nyaralók zöme elvonul, sokszor észre sem vesszük, hogy itt jártak, csak reggel tűnik fel arról, hogy kiürült a szemetes megint. (ráadásul mennyivel könnyebb lehet dolgozóként is, hogy nem a legnagyobb melegben kell körbeautózni a várost, és nem akkor, amikor mindenhol sétál, vagy biciklizik valaki)
Egészen korrekt kis naptár is van arról, hogy milyen szemetet mikor szállítanak el. (de ez egész évre van)  A zöldhulladéknak is külön napokat szentelnek, ahogy a szelektív hulladékszállításnak is. Ehhez külön zsákot biztosítanak, abba kell gyűjteni a műanyag, a papír, vagy az üveg hulladékot, és csak kitenni a ház elé. Épp tegnap vitték el egyébként a műanyag palackokat. A két teli zsák helyén pedig hagytak két üreset, hogy legyen mibe gyűjteni legközelebb is. Korrekt.
Nekem is csak azért ekkora élmény ( az én fiaim sosem voltak kukásautó-rajongók), mert ahonnan én jövök, abban a városban ez teljesen másképp működik. Mondhatni, hogy leginkább sehogy sem működik, nem jól. A kommunális szemetet még csak-csak elviszik a megadott napon, de szelektív hulladékkezelésről nem nagyon tudok beszélni. Ilyen fajtáról, ami itt van, szerintem még csak nem is álmodnak. :)

Szóval.. annyira működőképesnek érzem a várost, hogy ha nyerek a lottón szombaton, haza sem megyek...csak a kutyákért. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése