2015. júl. 13.

Esőnap

Hogy mire jó egy esős nap nyaralás közben? Túl sok mindenre nem, mert például a strandolás egészen elképzelhetetlen volt a mai napon. Bent ülni a lakásban meg senkinek nem lett volna kedve, de még ha esetleg lett volna is, akkor is egészen biztos, hogy egymás agyára mentünk volna úgy délután kettőig legalább négyszer. (de ez egy optimista becslés csupán, ha realistán tekintünk rá, akkor ezt megszorozzuk tízzel)
Így aztán fogtuk magunkat, autóba ültünk, és kirándulni mentünk. Jó nagy kirándulást tettünk, mert elmentünk Keszthelyen keresztül Badacsonyig (ott álltunk meg először). Ott megnéztük a kikötőt, sétáltunk egyet, ettünk egy fagyit, majd indultunk tovább. Révfülöp volt a következő megálló, ahol szintén meglátogattuk a kikötőt, megpillanthattuk a Balatoni nyár forgatási helyszínét (épp adáshoz készülődtek), és ezek után még felkerestük az Atya sírját, aki annak idején összeadott minket, és megkeresztelte Patrikot is. Régóta terveztük már, hogy majd elmegyünk, hogy tiszteletünket tegyük a sírjánál, most végre teljesítettük is.
Még beugrottunk Zánkára, mert a gyerekek meg akarták nézni városunk gyerektáborát, és ezek után Tihanyban felhajtottunk a kompra, hogy aztán Szántódon lehajtsunk róla, és még egy lellei kikötőlátogatás (meg egy bevásárlás) után hazajöjjünk. :)
Itthon aztán megvacsoráztunk, és elsétáltunk egy fagyira az utca végére, majd, hogy a boglári kikötő ki ne maradjon a mai kikötőlátogatások sorából, még oda is elsétáltunk. :)
Kellemesen elfáradtunk a nap végére. És megállapítottuk, hogy valahogy a déli part mindenképpen közelebb áll a szívünkhöz, mint az északi. "Odaát" kevésbé tűnt minden emberléptékűnek, mint itt. De lehet, hogy csak elfogultak vagyunk. :)
Holnap strandolni szeretnénk.. ha az időjárás is úgy gondolja. Ha nem, majd kitalálunk valamit. Van még pár balatoni kikötő, ahol ma nem jártunk. ;)

6 megjegyzés:

  1. Elfogult vagy :-D
    Én pedig az északi résszel kapcsolatban vagyok az. Az említett helyek az én nagy kedvenceim, imádok almáditól Keszthelyig végigautózni a Balaton partján. Jó nyaralást és mielőbbi strandidőt kívánok nektek ♥

    VálaszTörlés
  2. Én északi part párti vagyok. :) De nagyon szeretnénk már a délit is felfedezni.

    VálaszTörlés
  3. Én az Északi parton laknék, de a szívem csücske a Déli oldal. A Balatonnak az északi és a déli oldala szerintem úgy viszonyul egymáshoz, mint Buda és Pest.

    VálaszTörlés
  4. Kovtama, legalább Te az én táboromat erősíted valamelyest. :)

    VálaszTörlés
  5. Nem is tudtam, hogy az atyát Révfülöpön temették el.

    VálaszTörlés