2015. jún. 9.

Hogyhogy emlékszel?

Régen híresen jó memóriám volt. A telefonkönyv, a rendszárnyilvántartó és a naptár is fejben volt. :) De tényleg. Aztán azért sokat hanyatlott ez a híresen jó memória, mert kénytelen voltam szelektálni, és csak az igazán fontosakra koncentrálni.
A munkám fontos nekem. És jól is csinálom. Meg odafigyelve is csinálom. Épp ezért emlékszem szinte mindenre, amit csináltam eddig. És ha megkérdezik, hogy emlékszem e, hogy adott bolt hogy küldte be a beküldendő cuccait, akkor az esetek kilencven százalékában egészen aprólékosan visszaemlékszem. :) Vannak, akik bámulják ezt a tulajdonságot, vannak, akik azt gondolják, hogy titkos jegyzeteim vannak, és azért tudok így emlékezni. Pedig simán csak annyi, hogy fontosnak tartom, hogy emlékezzek rá. :) Meg még mázlim is van, mert képes vagyok "lefotózni" az agyamba ezeket, és amikor szükség van rá, előhívom csak, és kész. :)
Van azonban egy csomó egyéb dolog, amire már nem használom az agyam. Például a telefonszámokat sem tárolom már, csak a telefonban. :)

2 megjegyzés:

  1. Még a párom telefonszámát sem tudom fejből. Ciki is, ha valahol meg kell adni az övét is. :-)
    A munkában nekem is jó a memóriám, de mondjuk sokat is jegyzetelek, mert mindig attól tartok, hogy cserben hagy egyszer, amikor fontos.

    VálaszTörlés
  2. Irigykedem. Nekem mindig otthon jár az agyam....Van is ezer jegyzetem.

    VálaszTörlés