2015. jún. 20.

A harmadik

Amiről akkor is tudnánk, hogy Eriké, ha nem lenne ott a tetején a neve. Mert olyan "erikes". Azt nem mondom, hogy agyon kellett őt dícsérnünk az évi teljesítménye miatt, de azt elárulom, hogy különösebben nem is szidalmaztuk érte. Én- részemről- régesrég elfogadtam, hogy vannak dolgok Erik életében, amik nemhogy nem mennek könnyen, de valahogy mindig a szivatósabb oldalára is kerül a dolgoknak, így aztán nem könnyű neki. Nem fogok magyarázkodni a bizonyítványa miatt senkinek. Egyedül, önerőből ennyire képes. Adva lenne a feladat megtalálni neki a megfelelő segítséget minden felnőtt részéről, aki kapcsolatban áll vele, de azt hiszem, csak ránk számíthat. De nem baj, mert ránk biztosan számíthat.
Mondjuk ilyen szempontból szaranyának számítok, mert rettenetesen fáraszt és untat, ha nekem ki kell őket kérdeznem, vagy le kell ellenőriznem a leckéjüket, de valahogy majd erőt veszek magamon, hogy kipróbáljuk, milyen lesz neki segítséggel.
Azért, ha nem Erikről lenne szó, más lenne a szitu... de azt hiszem, ő még azt is leteszteli mindenkin, hogy tudjuk e vajon szeretni akkor is, ha nem hozza azt a kötelező jót. :) Remélem, nem csalódott. :) Mert hát persze, hogy tudjuk. Nem ettől függ ez.. :)

Az sokatmondó volt mondjuk az osztályfőnöke részéről, hogy azt mondta egy legyintéssel a bizonyítványa felé, hogy "Inkább ne is foglalkozzatok vele, mert nem rajta múlt." Így teszünk. :)
(és a fejét leharapom annak, aki bántja miatta)



5 megjegyzés:

  1. Ilyen szempontból én is szaranya vagyok. Ha ez megnyugtat :)

    Az meg egyáltalán nem biztos, hogy hosszú távon jobban járna Erik azzal, ha végignyüstölitek az évet, és egy-két tárgyból 4-est kap, de utálja az egészet úgy ahogy van, beleértve Titeket is, akik nyaggatjátok. Reméljük, majd alakul ez, és lesz ez még jobb is, de biztos vagyok benne, hogy Erik van annyira talpraesett, hogy meg fogja találni a maga útját a világban, bármilyen is a bizije.

    VálaszTörlés
  2. Nem gondolom, hogy szaranya vagyok attól, hogy egyre kevesebb erőm, időm, energiám van "tantónéniset játszani a gyerekkel", idegbajosan, nyögvenyelősen, szenvedve, helyettem se jár be egy tanár sem a hivatalba... Szóval ezek a bizonyítványok, nem csak a gyerekeinkről szólnak, hanem a tanárokról is. Nem gondolom, hogy Erik vagy Viola (neki csak egy hármasa lett, de az is töriből, amit a legtöbbet tanultuk) buta gyerek lenne, sőt tudom, hogy nem az! csak épp az iskola nem hozzájuk szól és ők oly mértékben vetik bele magukat a tanulásba, mint amennyire az megszólítja őket és motiválja őket.Létezik, hogy az egyik tantárgyból csak ötösei vannak, a másikból meg hullámzik kettőtől ötig mint a Balaton? Hogy a magántanárral heti egy órában sokkal jobban tudja a matekot? - egy egyetemistához jár 800ft/ óráért -. Szóval nem velük van a baj, szar a tananyag,az elvárás rend, a hozzáállás, a motiválatlanság stb stb... Legyünk viszünk büszkék arra, hogy okosak, életrevalók, hogy bármit elintéznek, mert azt gondolom, hogy Erik is hasonlóképpen van ezzel mint az én lányom:) Ja és én magam is látom, hogy a kitűnő bizonyítványért nem feltétlen dolgozik többet egy gyerek mint egy négyesért és, hogy a hármas jegy nem jelenti azt, hogy nem tanult a kispajtás, sokkal inkább azt, hogy a tanár nem bírja, vagy az anyag nem pont megfelelően van leadva ( a könyv meg borzalmas ) ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon egyetértünk. :) És igen, Erik a legtalpraesettebb egyébként mindhárom közül. :)

      Törlés