2015. jún. 8.

A beszélő mérleg

Én is láttam vásárlás közben a múlt héten ezt a csodamasinát, és gyorsan meg is kérdeztem magamtól, hogy ugyan ki az az elvetemült őrült, aki ilyet vesz? Nem tudtam, csak sejtettem, hogy azért beszélő mérleg a neve, mert szépen közhírré teszi a mért adatot.
Nos, azóta tudom, hogy pl. ilyen elvetemült őrült a nagybátyám és a barátnője. Mert megvették. És nem gondoltam rosszul, tényleg közhírré teszi, hogy hány kiló az ember.
A vicces az volt, amikor előkerült a mérleg.. és kortól, nemtől függetlenül mindenki ódzkodott ráállni. :D Mert mégis milyen az már, hogy hangosan szembesítenek vele, hogy mennyi az annyi. Azért bevállaltuk. :) És megállapíthatom, hogy a családunkban a lányok közül mindenképpen én vagyok a legkönnyebb. :D :D (szigorúan ötünkre hagyatkozva) De az ötösfogatunkban súlykérdésben a negyedik helyen foglalok helyet. Csak Roland könnyebb, mint én. :)
De azért nem olyan jó így hangosan hallani, hogy azért van egy pár kiló feleslegem. Nem is fogom sűrűn használni ezt a mérleget, az már biztos. :)

4 megjegyzés:

  1. Ez jó :) ... de mit mond, csak a súlyt közli arra az esetre ha akkora hasa van valakinek hogy már nem látja tőle a számlálót? Vagy esetleg kommentárt is fűz hozzá, mondjuk "egyél csak Drágám, így meg se érezlek?" vagy "ezen a nyáron felejtsd el a fagyit, mert kiakad a számlálóm?" ... mindig meglepődöm miket találnak ki :)

    VálaszTörlés
  2. VAgy ha fogysz megdícsér? :) Amúgy lehet, hogy nem is rossz ez, ha kimondja, sőt, mert azért hallani más mint látni - lehet,hogy segít a fogyásban is, hogy nem akarsz beégni még a mérleg előtt sem:)

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk egy látássérült, vagy vak ember is vesz ilyet, ha tud, ha jut rá a kis rokkantságiból. De sajnos nekik nincs erre lehetőségük. Legalábbis a többségnek. Nekem is van egy vak ismerősöm akinek nagyon jól jönne, de nem tudja megvenni. Pedig ez neki segítség lenne, hiszen egy vak, látássérült ember nem látja a "normál" mérleget, mérőket, sem mást tulajdonképp. S attól még nem "elvetemült őrült".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csenge, bocsáss meg nekem, hogy sértőnek tűnt a bejegyzésem. Természetesen belevehettem volna őket is a felsorolásba, de a saját szemszögemből tekintve a dolgot, ez az eshetőség, hogy valaki látássérültként rá lehet szorulva egy ilyenre, nem annyira jutott eszembe. Az elvetemült őrült ezesetben egy szófordulat volt csupán.

      Törlés