2015. máj. 4.

Saját tapasztalat jeligére

Szükségem lenne némi segítségre. Borzasztóan keveset iszom. Nemhogy a napi két liter nincs meg, de van olyan nap is, amikor annak a kettőnek a fele is csak némi jóindulattal. Nem volt ez mindig így, mert volt idő mikor éjszaka is felébredtem inni, de mostanság valahogy így alakult, és nem tudok kimászni belőle.
Egyrészt... nem tudom mit igyak. Melóban csak vizet lehet, de a sima vizet utálom (mert semmi íze), az ízesítettek jó részét meg egyszer még csak-csak, de másodszorra már lenyelni is alig bírom. A tea nem a barátom, a cukros löttyöktől összeragad a szám, a gyümölcslevektől fáj a gyomrom.
De még ha ezen valahogy túl is teszem magam.. hogy lehet rászoktatni magam arra, hogy többet igyak? Volt már a telefonomon ilyen alkalmazás, de amikor idegesített már, akkor simán kikapcsoltam. Szóval valami fondorlatosabb kéne.

Valaki, aki járt más hasonló cipőben, remélem megosztja velem a tapasztalatait.

10 megjegyzés:

  1. Amikor dolgoztam, reggel odakészítettem az asztalomra a teli másfél literes flakont, meg a poharat és ha nem is mindig fogyott el a nap végére, de majdnem. Amióta itthon vagyok, két félliteres van odakészítve arra a két helyre, ahol nagyrészt tanyázom, és azokat töltöm fel, amikor kiürülnek. Ez azért jó, mert különben sosem innék, pohárral nem fogok folyton kimászkálni a csaphoz, az biztos.
    Én viszont mindig sima csapvizet ittam, most is azt iszom, más nem oltja a szomjamat.

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, mert én meg pár éve csak vizet iszom és más nem ízlik. Ha nagy ritkán megkívánom a colát vagy egyebet, úgy érzem, semmit nem oltott a szomjamon. Soha nem gondoltam volna, hogy a víz lesz a legfinomabb számomra. Én is a kezem ügyébe készítem a flakont a munkában, mert hajlamos vagyok elfelejteni inni. Még az elején, amikor nem volt annyi munkám, ment is simán, de amióta folyamatos a pörgés, sajnos nem csúszik le a munkába tervezett másfél liter. Egy ilyen alkalmazás engem is bosszantana idővel...

    VálaszTörlés
  3. Sok újat nem tudok mondani már. :) Ha sokat szeretnék inni, másfél literes flaska ásványvíz, bubimentes, elő és azt nyakalom időnként. Pohár nem kell, közvetlenbe több fér. :)
    Ha elunom, szeretem még az almafröccsöt, ami ugye 100% almalé és ásványvíz (bubis) változó aránya ízlés szerint. Hűtve, nyáron valami isteni. A legjobb! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gyorsan rá lehet szokni, én délelőtt meleg, üres teát iszom, kettőig legalább 2,5 litert, aztán otthon ásványvizet, de ott nem számolom. A lényeg,hogy a munkahelyen mindig akezed ügyében, vagy a látószögedben legyen a kancsó és kívánni fogod. Az első hét után megy magától.

    VálaszTörlés
  5. Én csak vizet iszom. De nekem nincs gondom az ivással.
    esetleg limonádé? igazi citromból?

    VálaszTörlés
  6. Nekem a szívószál segít. Komolyan mondom, ha szívószállal iszom a löttyöt, akkor sokkal többet tudok meginni egy ivásra. Próbáld ki, szerintem így menni fog neked is. (én is rossz ivó voltam, néha vagyok is még mindig, volt hogy napi 1-2 pohár folyadék volt bennem :/ csoda, hogy élek)

    VálaszTörlés
  7. Próbálj meg minden mosdóhasználat után inni. Nekem bevált:)

    VálaszTörlés
  8. Én is untam a sima vizet,mostanában enyhén szénsavasat szoktam inni,a zöld kupakosakat. A szénsavas nekem túl erős, de a zöldet szeretem,és finomnak is tartom. Még régebben ittam házilag csinált citromos vizet, az sem rossz. Tényleg hamar meg lehet szokni,csak egy ideig kényszerítsd magad,hogy igyál,és ne hagyd abba.

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a sok-sok ötletet.
    A szívószálas módszer nekem is segített már, itthon tudom majd alkalmazni. A vízivásra meg akkor megpróbálom az ötleteiteket bevetni, valamelyik csak működik nálam is. :)

    VálaszTörlés
  10. Nálam az ivás fejben dőlt el...
    minden második cigi után, egy pohár víz!
    (mert ugye, minden rosszban van valami jó)
    :)

    VálaszTörlés