2015. máj. 10.

Nosztalgikus

Nem tudom mi van velem, de ma többször is megrohant két emlék is. Aztán végül, mikor már másodszorra is csak úgy cikáztak bennem a képek, meg az érzések, úgy döntöttem, hogy jó, akkor majd írni fogok róla. :)
A tizennyolcadik születésnapom volt az első olyan igazán igazi, amelyiken volt meglepetés is. Emlékszem, hogy amikor Balázs megérkezett, épp nem voltam otthon, úgy kellett a keresésemre indulnia. Hamar megtalált, mert azért tudta, hol keressen. (és akkor még nem volt mobilunk) Hazaértünk, és megláttam a virágcsokrot, amilyet még addig soha nem kaptam. Tizennyolc szál fehér rózsa volt. :) Nem is tudom mi mindent éreztem akkor a boldogság mellett, de tudom, hogy már akkor, abban a pillanatban is azt akartam, hogy ezek a virágok örökre maradjanak meg nekem. Évekig megvolt, annak ellenére is, hogy nem sikerült szépen leszárítanom. :)

A másik emlék az, ahogyan megkérte a kezem. Előtte már többször is szóba került közöttünk, és tudtam, hogy előbb-utóbb sor kerül majd rá. Azt is tudtam, hogy épp pénzhez jutott, mert eladott valamit, de úgy tudtam, abból erre nem jut. Még talán egy fél órával azelőtt is azt mondta, hogy sajnos most még nem lehet.
Aztán egyszer csak, ahogy ültünk egymás mellett az ágyukon a szobájukban, rám nézett, és megkérdezte, hogy "Akarok e a menyasszonya lenni?" Én meg azt hiszem, válaszoltam rá, hogy hát persze, hogy akarok, mire előhúzta a zsebéből a  dobozt, benne a gyűrűkkel. :) (még a doboz is megvan :D)

Nem egy romantikus és érzelgős kapcsolat a mienk. Legalábbis nem abban az értelemben, hogy folyton mondanánk egymásnak mindenféle szépet, nem szoktunk gyertyafényes vacsorákat elkölteni. Lehet, hogy kéne, bár, ahogy ismerem magunkat, mindketten kicsit hülyén érzenénk magunkat, az első ilyen alkalommal biztosan. Meglepetést is ritkán okozunk egymásnak, mert meg szoktunk beszélni nagyjából mindent. De így, ahogy visszagondolva ezek az emlékek ilyen nagyon jó érzéseket keltettek bennem, és az egész napomat bearanyozták (pedig jaj de fájok), lehet, hogy másképp kéne ezt csinálnunk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése