2015. máj. 31.

Hogyan rontsd el a vasárnapot

Egészen egyszerű a recept. Először aludj jó sokáig. Majd aztán, látva a fájdalmas képpel a kanapén fekvő férjedet (aki napok óta szenved a hátfájástól) próbálj olyan gyorsan elkészülni mindennel, ahogy csak tudsz, hogy aztán bekenhesd a hátát. A nagy igyekezetben aztán felejtsd el megkérdezni, hogy iszik e egy kávét.
Majd mindezek után úgy húsz perccel kezdd el érezni, hogy a bal oldaladon, úgy a veséd tájékán valami nem oké. Rá egy percre már indulj el a wc felé, mert érezd, hogy annyira nem jó, hogy hányingered van a fájdalomtól. Mindezt mondd el a veled szembejövő férjednek, aki épp akkor kente magára a borotvazselét. Majd menj be e wc-be, és ücsörögj egy kicsit ott, mert úgy mintha jobb lenne. És aztán - mivel mégsem jobb- érezd, hogy ennek a fele sem tréfa, mert levert a víz a fájdalomtól, és zúg minden, és mintha már sötétedne is a kép... szólj a legkisebb fiadnak, hogy küldje ide az apját, de gyorsan. Onnantól pedig legyen egy kis sötét homály, amit örök titok fed majd, de a férj ott van, és törölget szorgosan a vizes szivaccsal, és kérdezgeti, hogy jobb e már. Nem jobb, mert nagyon fáj, és nagyon meg vagy ijedve, de azért hazudd azt, hogy kicsit. Jobb nem lesz tőle, de talán rosszabb sem.
Ezek után fetrengj egy fél órát-órát a kanapén, és imádkozz azon, hogy múljon már el ez a rohadt fájdalom. Közben gondold, hogy inkább még szülök kettőt-hármat, mert az sem volt ennyire szörnyű. (és nem, nem szépítette meg az idő). Majd aztán engedelmesen indulj a férjeddel az ügyeletre, mert úgyis látszik rajta, hogy hiába lenne minden szó, ha kell, megfog és visz. Az ügyeleten hagyd, hogy belédvágjanak egy jófajta koktélt, amiben mindenféle földi jó van, a görcsoldótól a fájdalomcsillapítóig.
Ha mindez nem volt elég, egész délután parancsra adagold magadba a fájdalomcsillapítót kétóránként, és küldj le vele minden alkalommal legalább fél liter vizet. A fennmaradó időt töltsd valami érdekes delíriumban, aminek köze nincs a jó kis vasárnapi hangulathoz, és a legkevésbé sem ahhoz, ahogy ezt a vasárnapot tervezted.
Majd aztán a nap végén írd meg mindezt a blogodba, hogy nyoma maradjon, és gyorsan feküdj le aludni, mert bármi is történt, reggel vár a munka.

De senkinek nem ajánlom mindezt kipróbálásra. Nem jó buli. :)

8 megjegyzés:

  1. De mit mondtak,mitől volt? Vesegörcs? Nem hiszem,hogy szépítenéd a szülési fájdalmat,ha vesegörcs. Se nem szültem,se vesegörcsöm nem volt még,de ismerősök,akik tapasztalták mindkettőt,mesélték,hogy a vesegörcsnél rosszabbat még nem tapasztaltak. Jobbulást kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Dius, azért ennek járj utána, pusztán a fájdalomcsillapítás kevés! Én is arra tippelnék, hogy vesegörcs, de csak mondtak ott valamit vagy nem? Gyógyulj meg hamar!

    VálaszTörlés
  3. Remélem ma már sokkal-sokkal-sokkal jobban vagy. (ez is egy módja a megfelelő folyadékbevitelnek, de szerintem maradj az egyszerű, sima iszogatásnál - ez nem bunkó akart lenni, hanem egy icipici mosolyt csalnék az arcodra ennyi kín után) :-*

    VálaszTörlés
  4. Nagyon remélem, hogy jól vagy! Kiderült, hogy mi a baj?

    VálaszTörlés
  5. ... mert bármi is történt, reggel vár a munka.
    Ejnye! Az első te vagy, utána a család, utána a munka.
    Tessék pihenni!!!

    VálaszTörlés
  6. Hű Dius, a kutyafáját! Nehogy már dolgozz, aztamindenitneki! Remélem, már sokkal jobban vagy, de vigyázz magadra!

    VálaszTörlés
  7. Remélem ma már sokkal jobban vagy!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm, jobban vagyok ma már, bár még vannak itt-ott motoszkáló görcsök, szurkálások.
    Nem az első ilyen volt, így aztán nem sok kérdés volt, mi lehet ez. :) Az utánajárás nem is olyan egyszerű, de talán ráveszem magam. :)
    És amúgy igen, dolgoztam, és minden rendben volt. :)

    VálaszTörlés